Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic După afaceri de milioane de euro, profituri mari și salarii mizere, compania japoneză Fujikura vizează Republica Moldova: 6.000 de angajați din Cluj ar putea rămâne fără slujbe

După afaceri de milioane de euro, profituri mari și salarii mizere, compania japoneză Fujikura vizează Republica Moldova: 6.000 de angajați din Cluj ar putea rămâne fără slujbe

Un articol de: - 04 Noi 2016, 22:16
foto:http://userexp.net Economic

Unul dintre cei mai mari angajatori ai județului, compania Fujikura Atomotive România SRL din Cluj, plănuiește să se retragă din țara noastră. După ce a făcut afaceri de milioane de euro, cu profituri imense în anii de criză, plata puțină pentru angajați și au raportat pierderi imense când salariile au crescut, japonezii doresc să se stabilească în altă țară, unde pot plăti din nou oameni cu salarii foarte mici: Republica Moldova.

Mai mulți angajați au confirmat aceste informații, pe care doar câteva persoane din interior le dețin.

"Vor să scoată fabrica la licitaţie pe 2 decembrie, adică tot ce înseamnă active. Unele active sunt extrem de preţioase, mai ales cele din intravilanul municipiului, o zonă care a explodat imobiliar. Îngrijorător este faptul că vor să o facă pe ascuns, să forţeze mâna oamenilor să plece cu ceva salarii compensatorii de mizerie. Sunt câteva mii de oameni care vor fi aruncaţi în stradă şi, vă spun sigur, nu erau cele mai bine plătite joburi. Nu ştiu cum vor face cu ITM-ul, se spune că ei speră să obţină pe pile o procedura rapidă şi să poată să plece", ne-a declarat una dintre angajate, informează ZiardeCluj.

Compania japoneză nu are o reputație foarte bună după ce, pe lângă salariile mici pe care le ofereau, aceștia lansau regulat comunicate de presă prin care spuneau că angajații sunt leneși și că nu pot angaja mai mulți oameni.

6.000 de angajați din Cluj ar urma să își piardă locurile de muncă, dacă zvonurile se dovedesc adevărate, iar Fujikura țintesc într-adevăr către o țară săracă, unde cetățenii s-ar mulțumi să lucreze pe salarii mici.  

Citeşte mai multe despre:   retragere,   moldova
 
 
 
Loading...