Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic E oficial, toți românii vor pierde bani la pensie: Vezi aici câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare...

E oficial, toți românii vor pierde bani la pensie: Vezi aici câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare...

Un articol de: B1.ro - 10 Ian 2019, 09:00
Economic

Noua lege a pensiilor a produs mare vâlvă pe scena publică, în condițiile în care mai multe prevederi îi nemulțumesc pe pensionari, relatează a1.ro.

Așadar, scrie sursa citată, noua lege a pensiilor nu aduce prea multe veşti bune. Pensionarii de rând nu vor putea cumula mai multe tipuri de pensii, în timp ce beneficiarii de pensii speciale se vor bucura şi de pensia publică.

Prin urmare, publicația arată că noua lege a pensiilor nu va repara una dintre marile nedreptăţi ale actualului sistem: cumularea pensiilor speciale cu cea publică. Prin urmare, pensionarii de rând vor fi obligați să opteze pentru o singură categorie de pensie - așa cum se întâmplă și în prezent, în timp ce senatorii, militarii și deputații vor avea venituri obţinute din pensia publică şi cea specială.

Persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi nu fac obiectul unor legi speciale nu pot beneficia de una dintre următoarele patru categorii de pensii publice: pensia pentru limită de vârstă, pensia anticipată, pensia de invaliditate și pensia de urmaş.

Totuși, există și o excepție, și anume cea a soțului supraviețuitor. Aceeași sursă notează că dacă acesta nu optează pentru o pensie de urmaş, el poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar de 25% din pensia soţului decedat, aflată în plată sau cuvenită la data decesului, iar suma totală încasată nu depăşeşte 80% din salariul minim brut pe economie.

Cu toate aceastea, măsura este valabilă doar dacă solicitantul îndeplinește mai multe condiții: a realizat stagiul complet de cotizare, a împlinit vârsta standard de pensionare și nu s-a recăsătorit sau durata căsătoriei a fost de cel puţin 10 ani.

Citeşte mai multe despre:   legea pensiilor
 
 
 
Loading...