Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Economia Rusiei riscă să intre în recesiune din cauza prețului redus al petrolului

Economia Rusiei riscă să intre în recesiune din cauza prețului redus al petrolului

Un articol de: - 27 Sep 2014, 17:24
Economic

Economia de 2.000 de miliarde de dolari a Rusiei riscă să intre în recesiune din cauza prețului petrolului - ajuns la un minim din ultimii doi ani, scriu analiștii de la Bloomberg.

Acești analiști au luat parte la un sondaj, 58% dintre aceștia considerând că Rusia nevoie să vândă petrolul la 100 de dolari pe baril pentru a evita recesiunea, cel puțin 19% dintre aceștia considerând că actualul nivel al preţului este suficient de scăzut pentru a pune în pericol stabilitatea financiară a Rusiei.

Declinul preţurilor petrolului îşi pune amprenta asupra celui mai mare exportator de energie din lume, care obţine aproximativ jumătate din veniturile bugetare din vânzările de petrol şi gaze.

Acest fapt limitează capacitatea Rusiei de suporta sancţiunile, prin epuizarea finanţelor publice, al căror deficit, excluzând veniturile din industria energiei, depăşeşte 10% din PIB.

Preţul petrolului Urals a coborât sub 100 de dolari pe baril pe 18 august, iar în perioada 15 august-14 septembrie a înregistrat un nivel mediu de 98,28 dolari, a arătat Alexandr Sakovici, consilier în Ministerul rus de Finanţe. Este pentru prima oară după iunie 2012 când preţul mediu al petrolului se află sub 100 de dolari pe baril, într-un interval de patru săptămâni.

Bugetul Rusiei pentru 2015 este conceput pentru un preţ al petrolului de 96 de dolari pe baril, a declarat săptămâna trecută Maxim Oreşkin, şeful departamentului de planificare strategică din Ministerul de Finanţe.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   economie,   recesiune,   petrol
 
Loading...