Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Economia subterană din România trece de 40 miliarde euro și este depășită doar de cea din Bulgaria

Economia subterană din România trece de 40 miliarde euro și este depășită doar de cea din Bulgaria

Un articol de: - 29 Iun 2012, 13:16
Economia subterană din România trece de 40 miliarde euro și este depășită doar de cea din Bulgaria Foto: News.kievukraine.info Economic
Economia subterană din România reprezintă 29,6% din PIB, anul trecut ajungând la un total de 41 miliarde euro, potrivit da­telor Comisiei Europene, care estimează că procentajul economiei nefiscalizate din țara noastră este depăşit în Uniunea Europeană doar de Bulgaria, scrie Ziarul Financiar.

Astfel, pon­de­rea economiei subterane, de 32,3% din PIB, depăşeşte în Bulgaria nivelul de 30%, fiind singurul stat din UE unde se întâmplă acest lucru, conform datelor Comisiei Europene transmise miercuri Parlamentului şi Consiliului European.

După România urmează, în ordine, economia nefiscalizată din Lituania (29% din PIB), Estonia (28,9%) şi Letonia (26,5%). Polonia ocupă poziția a opta, cu 25%, Grecia se află pe locul nouă, cu 24,3%, iar Ungaria ocupă locul 11 (22,8%).

Sin­gu­rele ţări din UE ale căror economii subterane au o pon­dere de sub 10% din PIB sunt Austria, Luxemburg şi Olanda. De asemenea, ponderi mai mici au și Marea Britanie (10,5%), Franţa (11%) şi Irlanda (12,8%).