Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Economist-șef Raiffeisen, despre creșterea economică a României: Nu se va menţine dacă nu este sprijinită de investiţii

Economist-șef Raiffeisen, despre creșterea economică a României: Nu se va menţine dacă nu este sprijinită de investiţii

Un articol de: - 16 Mai 2017, 23:52
Economist-șef Raiffeisen, despre creșterea economică a României:  Nu se va menţine dacă nu este sprijinită de investiţii Economic

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat marți datele macroeconomice pentru trimestrul întâi care indică o creștere economică neanticipat de bună de 5,7%.

Ionuț Dumitru, economist-șef la Raiffeisen Bank a precizat că această creștere economică vine din consum, dar pentru ca ea să fie întreținută este nevoie să fie stimulate investițiile publice.

"Cifrele sunt mult peste aşteptări. Nu am altă explicaţie decât evoluţia consumului. Pe zona de investiţii suntem la un nivel foarte jos - în zona investiţiilor publice am fost în 2016 la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani şi nu există semnale că vom schimba ceva în acest an. Or, o creştere economică fără investiţii nu poate ţine multă vreme", a afirmat Ionuţ Dumitru pentru ZF.

Ionuț Dumitru nu crede însă că economia creşte pe partea „de formare” a PIB, ci pe cea de „utilizare” – altfel zis, consumăm, dar nu producem cât consumăm.

Datele privind factorii acestei creşteri economice – record al ultimilor 10 ani - vor fi anunţaţi de INS peste o luna.
 

Citeşte mai multe despre:   crestere economica,   consum,   investitii,   INS