Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Preţul benzinei va scădea în România, dar preţul altor produse va creşte / Ce se va întâmpla cu rata inflaţiei

Preţul benzinei va scădea în România, dar preţul altor produse va creşte / Ce se va întâmpla cu rata inflaţiei

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 20 Mar 2020, 15:46
Preţul benzinei va scădea în România, dar preţul altor produse va creşte / Ce se va întâmpla cu rata inflaţiei Sursă: Facebook / Diesel Technology Forum Economic

Vești bune și proaste pentru români. Deși va scădea prețul benzinei din cauza efectelor pe care pandemia de coronavirus le are asupra economiei mondiale, unele produse s-ar putea scumpi. Pentru România situația s-ar putea reduce la un raport de echibru între avantajele pe care cetățenii le vor avea datorită scăderii prețului și faptul că veniturile statului din taxele și accizele percepute pentru carburanți se vor diminua considerabil.

''Scaderea prețului țiteiului pe plan internațional are impact și asupra economiei românești, unele efecte sunt pozitive altele sunt negative dacă le putem spune așa. Cele pozitive, să începem cu ele foarte repede, se văd deja la prețul benzinei la pompă. Este o scădere a prețului benzinei ceea ce evident că îi bucură și ne bucură pe toți pentru economie, atât pe transportatori cât și pe cetățenii care utilizează mașinile personale. O altă implicație pozitivă poate fi aceea legată de impactul asupra ratei inflației. O scădere a prețului carburanților lasă loc unei o eventuale creșteri a prețului pe alte zone dacă ea va avea loc, sau mai direct spus scăderea prețului carburanților scade și rata inflației care este destul de mare pentru România'', a declarat pentru B1.ro Constantin Rudnițchi, analist economic.

Specialistul a mai completat că atât cetățenii, cât și micile afaceri vor avea de câștigat în această perioadă.

''În ultimă instanță cetățenii și economia câștigă, bugetul de stat pierde. Acum să vedem pe termen lung cât se va menține această tendință'' a mai spus Constantin Rudnițchi.

 

Citeşte mai multe despre:   benzina