Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Efectul atentatelor asupra turismului: Românii nu mai merg în destinaţii de vacanţă precum Egipt, Tunisia, Antalya, iar efectul se vede în economie

Efectul atentatelor asupra turismului: Românii nu mai merg în destinaţii de vacanţă precum Egipt, Tunisia, Antalya, iar efectul se vede în economie

Un articol de: - 15 Iul 2016, 14:18
Efectul atentatelor asupra turismului: Românii nu mai merg în destinaţii de vacanţă precum Egipt, Tunisia, Antalya, iar efectul se vede în economie Economic

Atentatele își pun amprenta pe domeniul turistic. Pentru prima dată după anul de criză 2009, românii au cheltuit mai puțini bani pe vacanțele în străinătate.

Astfel, în jur de 20 milioane euro au rămas în ţară şi ar putea merge către hotelieri din România, potrivit datelor BNR şi calculelor ZF.

De asemenea, proprietarul unei agenții de turism din România a spus că „românii sunt mult mai prudenţi din cauza bombelor care au explodat în destinaţiile externe.

“Sunt destinaţii care au dispărut complet, precum Egipt sau Tunisia şi destinaţii pentru care cererea s-a redus, cum este Antalya, unde cererea a scăzut cu 25%. Tendinţa este de-a rămâne în ţară din cauza bombelor“, a spus Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, pentru Ziarul Financiar.

Românii au cheltuit anul trecut în vacanțele din străinătate 1,8 miliarde de euro, iar străinii au lăsat în țara noastră 1,5 miliarde de euro. Asta înseamnă, potrivit BNR, un deficit de 314 milioane de euro.

În primele cinci luni însă, deficitul este de numai 93 de milioane de euro, ceea ce arată că românii au preferat vacanțele în țară.

 

Citeşte mai multe despre:   turism,   atentate