Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Efectul votului britanic pe piața metalelor prețioase: Argintul a ajuns la o creștere de 47% anul acesta, iar aurul s-a scumpit cu 27%

Efectul votului britanic pe piața metalelor prețioase: Argintul a ajuns la o creștere de 47% anul acesta, iar aurul s-a scumpit cu 27%

Un articol de: - 04 Iul 2016, 17:23
Foto:energyandgold.com Economic

După ce britanicii au votat pentru ieșirea țării lor din Uniunea Europeană, investitorii au început să caute masiv metalele prețioase ca active de refugiu. În acest context, prețul aurului a crescut pentru a patra zi consecutiv, iar cel al argintului a ajuns la 21 de dolari pe uncie - un record al ultimilor doi ani.

Aurul a urcat cu 1,2%, până la 1,357 dolari pentru o uncie, aproape de maximele ultimilor doi ani, scriu cei de la HotNews, în timp ce prețul argintului a crescut luni cu 7%, până la 21,13 dolari pe uncie, avans care s-a redus apoi la 20,33 dolari pe uncie la piețele asiatice.

Cotația argintului a sărit cu 47% anul acesta, depășind avansul de 27% al prețului aurului. 

Deținerile de argint ale fondurilor de investiții tranzacționabile au atins un record luna trecută, iar deținerile de aur au ajuns la cel mai înalt nivel din august 2013 până în prezent.

De asemenea, deținerile de aur în fondurile de investiții tranzacționabile au urcat cu peste 500 de tone de la începutul anului, în timp ce deținerile de argint au ajuns la 20.232 de tone, arată datele publicate de Bloomberg.

Citeşte mai multe despre:   aur,   argint
 
Loading...