Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Încercarea șefiilor de la Electrica de a își majora veniturile a fost respinsă de acționari: Ministrul Economiei le reproșase că vor câștiguri de 4-5 ori mai mari decât predecesorii lor

Încercarea șefiilor de la Electrica de a își majora veniturile a fost respinsă de acționari: Ministrul Economiei le reproșase că vor câștiguri de 4-5 ori mai mari decât predecesorii lor

Un articol de: Sebastian Pricop - 14 Noi 2019, 13:12
Foto: Facebook / Virgil Popescu Economic

Adunarea generală a acționarilor Electrica SA a respins joi prin vot privilegiilor financiare uriașe pe care șefii companiei voiau să și le aloce. Conform unui anunț publicat de Bursa de Valori, acționarii s-au opus față de creșterea valorii poliței de asigurare, acordarea de compensații uriașe la finalul mandatului și creșterea nelimitată a numărului de ședințe la care șefii își pot lua indemnizație.

Statul român prin Ministerul Energiei dețin 48,7 din acțiunile companiei. De altfel, noul ministru al Economiei și Energiei, Virgil Popescu, a participat la ședința de joi și le-a reproșat șefilor din Electrica că vor beneficii de 4-5 ori mai mari decât predecesorii lor, conform unor surse citate de G4Media.

De beneficiile financiare pe care voiau să le introducă ar fi beneficiat: Valentin Radu, Gicu Iorga, Bogdan Iliescu, Ramona Ungur, Dragoș Andrei, Niculae Havrileț și Radu Florescu (membrii Consiliului de Administrație), și Georgeta Corina Popescu, Mihai Darie, Livioara Șujdea, Anamaria Acristini, Cătălina Popa, Bibiana Constantin și Mircea Modran (directorii executivi – doar pentru politele de asigurare).

Electrica SA a fost o companie controlată de ALDE în perioada guvernării PSD-ALDE. Prin beneficiile pe care voiam să și le acorde, șefii Electrica ar fi depășit media celor existente în companii similare, fie că e vorba despre companii private sau controlate de stat.
 

Citeşte mai multe despre:   Electrica,   Virgil Popescu
 
Loading...