Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Electrica vrea să își pună clienții să plătească pagubele cauzate de prăbușirea a sute de stâlpi cu toate că nu a mai făcut investiții în insfrastructură de 60 de ani

Electrica vrea să își pună clienții să plătească pagubele cauzate de prăbușirea a sute de stâlpi cu toate că nu a mai făcut investiții în insfrastructură de 60 de ani

Un articol de: - 25 Apr 2017, 23:26
Economic

Directorul general al Electrica, Cătălin Stancu, dorește ca clienții companiei de electricitate să suporte pagubele cauzate de prăbușirea a sute de stâlpi din cauza furtunilor de săptămâna trecută.

Dacă acest lucru se concretizează, ar fi practic o mare sfidare la adresa clienților Electrica deoarece tot ei au fost cei care au suferit cel mai mult în urma prăbușirii stâlpilor, rămânând ore bune fără curent electric. În plus, Electrica are 80% din rețeaua de distribuție cu o vechime de pânp în 60 de ani, iar compania nu respectă planurile de investiții deși are în conturi peste 2 miliarde de lei, conform hotnews.ro.

425 de stâlpi de medie tensiune din aria de acoperire a Electrica, în județele Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Prahova și Cluj, au fost doborâți de vântul puternic de la sfârșitul săptămânii trecute, lăsând în beznă 130.000 de consumatori. După patru zile de la furtună, încă existau peste 20 de localități fără electricitate, în județele Galați și Vrancea, potrivit comunicatelor Electrica.

"Marea problemă a fost organizarea unui volum mare de lucrări în câteva zile. Pagubele vor fi de câteva milioane de lei, ne așteptăm noi. Costul la nivel de total este marginal, nu mă aștept să aibă influențe în tariful de anul viitor, pentru că, încă o dată, nu reprezintă o sumă semnificativă la nivel de costuri totale per filială", a explicat Stancu. 

Însă în calculul tarifelor sunt trecute și investițiile. Electrica nu le-a realizat conform planului, nerespectând nici programul aprobat la nivelul companiei și nici cel aprobat de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Practic, tarifele sunt ajustate și în funcție de investiții. ANRE a aprobat un program de investiții, însă acesta nu a fost respectat în 2016. În aceste condiții, investiții mai mici ar trebui să însemne tarife reduse, nu crescute.

Citeşte mai multe despre:   investitie,   ANRE
 
 
Loading...