Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Comisia pentru Buget a votat pentru eliminarea supraacizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time

Comisia pentru Buget a votat pentru eliminarea supraacizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time

Un articol de: Sebastian Pricop - 03 Dec 2019, 13:21
Economic

Proiectul de lege al PNL privind eliminarea supraacizei pe carbunanți și a supraimpozitării contractelor part-time a primit un vot pozitiv în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților. 

Acum, inițiativa va merge la votul final în plenul Camerei Deputaților, iar dacă va fi aprobată atunci va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Proiectul de lege a fost deja adoptat tacit în Senat.

”Când a fost introdusă supraacciza eram in MFP și pot să vă spun că măsura s-a introdus strict din perspectivă bugetară. Nu s-a făcut niciun studiu de impact, nimic”, a spus în cadrul ședinței de marți

Bogdan Huțucă (PNL), vicepreședintele Comisie de Buget și fost coordonator al Direcției Legislație fiscală din Ministerul Finanțelor.

”Cam 70-80% din prețul benzinei sunt taxe la stat. Practic dăm Statului o groază din prețul litrului la carburanți”, a spus și deputatul Claudiu Năsui.

Deputatul liberal Robert Sighiartău a salutat decizia din comisii și a promis că va lupta pentru ca proiectul să înregistreze un succes și în plenul Camerei Deputaților.

"Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților: Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate! Urmează bătălia și votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioși și acolo. Românii trebuie să scape de supraacciza oneroasă la carburanți și de supraimpozitarea muncii part-time. Ar fi unele dintre cele mai bune vești de sărbătorile de iarnă", a scris Robert Sighiartău pe Facebook.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a afirmat în urmă cu o săptămână că "trebuie desființată supraacciza la combustibil, care a fost o mare prostie". Orban a precizat că va fi făcută o analiză. 

"Deşi astăzi pare să producă bani, poate să fie un semnal foarte bun dacă renunţăm la ea", a mai spus Orban.

Potrivit răspunsului Ministerului de Finanțe la interpelarea adresată de Florin Roman, statul român a încasat din supraacciza la carburanți următoarele sume: „septembrie-decembrie 2017- 917,4 milioane lei impact din acciză: ianuarie-decembrie 2018- 2.754,1 milioane lei; ianuarie-septembrie 2019- 2.177,4 milioane lei”.
 

 
Loading...