Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Emil Boc: Facem economie la încălzire de la cei cu venituri mari. Două treimi din costul energiei termice depinde de primării
Exclusiv

Emil Boc: Facem economie la încălzire de la cei cu venituri mari. Două treimi din costul energiei termice depinde de primării

Un articol de: - 29 Aug 2011, 20:23
Emil Boc: Facem economie la încălzire de la cei cu venituri mari. Două treimi din costul energiei termice depinde de primării Foto: gov.ro Economic

Invitat, luni, la emisiunea "Sub semnul întrebării" premierul Emil Boc a explicat intenția Guvernului de a sprijini din punct de vedere al suportabilității facturilor de încălzire din această iarnă doatr pătura vulnerabilă, cea cu venituri mici. Boc a declarat că stă la îndemâna autorităților locale să adopte un sistem similar cu cel alcătuit de Executiv, în care nu mai sunt prevăzute subvenții ci ajutoare, care vizează doar persoanele cu venituri mici nu și "proprietarii de blocuri".
“Două treimi din costul facturii la energia termică va depinde de implicarea sau neimplicarea autorităților locale, cu privire la ce pot oferi pentru cei care au venituri mai mici”,a spus Boc.

Emil Boc a accentuat că  cel mai importatnt este ca autoritățile locale să schimbe politica de subvenții cu cea de ajutoare care se adresează direct celor cu venituri mici. Au dispărut subvențiile “dar se dau mai multe ajutoare la încălzire de la Ministerul Muncii, crescând valoarea lor și a numărului de beneficiari. Numărul beneficiarilor a crescut de la 200.000  la 330.000, cât vor fi în 2012”,a declarat primul ministru.

Emil Boc: Două treimi din costul energiei termice depind de primării
Embed:

Emil Boc a precizat că a fost ridicat plafonul pentru cei care pot beneficia de ajutor de încălzire de la un venit de "615 lei pe membru de familie la 786 lei pe membru de familie, sau la 1.082 pentru persoanele singure" mulțumită noii politici a Guvernului.

Despre rolul autorităților locale, Boc a opinat că acestea au două soluții la dispoziție: "Să dea cum au dat și anul trecut subvenții. Asta înseamnă că îi sprijină pe toți indiferent că au venituri mari sau mici în mod egal. Dacă vrea să facă ca și Guvernul, să spună - dau doar la persoanele cu venituri mici,  poate să facă acest lucru primăria", a spus Boc.

Boc: La încălzire primăriile pot să îi sprijine doar pe cei cu venituri mici
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   Premierul Emil Boc,   Sub semnul intrebarii,   Robert Turcescu