Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Epidemia de coronavirus: Acțiunile marilor coampanii se prăbușeasc. China amână Salonul Auto de la Beijing

Epidemia de coronavirus: Acțiunile marilor coampanii se prăbușeasc. China amână Salonul Auto de la Beijing

Un articol de: George Lupu - 18 Feb 2020, 11:11
Epidemia de coronavirus:  Acțiunile marilor coampanii se prăbușeasc. China amână Salonul Auto de la Beijing Economic

Acțiunile marilor companii continuă să se prăbușească pe bursele asiatice în contextul accentuării crizei provocată de epidemia de coronavirus. Apple a anunțat că nu va îndeplini ținta de profit, iar în China urmează să se amâne evenimente majore, precum Salonul Auto din Beijing.

Anunțul potrivit căruia partidul comunist urmează să amâne congresul său anual, cea mai mare întâlnire politică a anului a îngrijorat investitorii. Comitetul permanent al Congresului Național al Poporului se va întruni pe 24 februarie pentru a amâna în mod deliberat reuniunea care ar fi urmat să înceapă pe 5 martie.

În acest context Indicele NIK al Japoniei Nikkei 225, a pierdut 1,4%, în timp ce Hang Seng din Hong Kong HSI, a scăzut cu 1,5%.  În Coreea de Sud, Kospi 180721, a scăzut  cu 1,5%, în timp ce indicele Shanghai Composite SHCOMP, a terminat ședința cu o ușoară creștere de 0,05%.

Totodată, acțiunile au scăzut și în Taiwan, Singapore, Bangkok și Kuala Lumpur, dar au crescut în Jakarta.

Salonul auto bianual al Chinei, unul dintre cele mai mari evenimente internaționale din industrie, a fost amânat, iar multe evenimente sportive și de divertisment au fost de asemenea anulate sau amânate pentru a evita expunerea călătorilor la temutul virus. Până în prezent numărul deceselor provocate de epidemia de coronavirus a crescut la 1.868, iar numărul total de cazuri confirmate au ajuns la 72.436.

Autoritățile sanitare din China anunță că în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 1.880 de cazuri de îmbolnăvire și 98 de noi decese. Ar fi vorba însă de o scădere ușoară a numărului de cazuri în comparație cu situația de până acum.

În acest context, specialiștii estimează că până la finalul lunii aprilie, autoritățile ar putea ajunge să țină sub control epidemia.

Între timp, China continuă să impună măsuri dure încercând să oprească răspândirea virusului.

Astfel, Banca centrală chineză a anunțat că va curăța, la propriu, banii puși în circulație. Potrivit specialiștilor, această măsură și-ar putea dovedi eficiența, întrucât este dovedit faptul că banii sunt sunt obiecte pe care se află sute de bacterii.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Totodată, Guvernul din provincia Hubei a interzis circulația tuturor vehiculelor, informează Reuters. Excepție fac mijloacele de transport folosite pentru asigurarea serviciilor esențiale.

Este vorba, printre altele, despre ambulanțe și vehiculele Poliției.
În paralel, locuitorii provinciei Hubei vor fi supuși cu regularitate unor controale medicale, iar companiile vor avea nevoie de o aprobare din partea autorităților guvernamentale pentru a-și relua activitățile.

Citeşte mai multe despre:   China,   Beijing,   Apple