Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Erick de Vrijier, despre motoarele economiei românești: Management profesionist, transparență, responsabilizarea autorităților, privatizare

Erick de Vrijier, despre motoarele economiei românești: Management profesionist, transparență, responsabilizarea autorităților, privatizare

Un articol de: B1 TV - 15 Aug 2012, 09:05
Erick de Vrijier, despre motoarele economiei românești: Management profesionist, transparență, responsabilizarea autorităților, privatizare Foto: stirilazi.ro Economic

Majorarea preţului la gaze din septembrie, privatizarea Oltchim, vânzarea a 5% din Transgaz şi plata arieratelor acumulate de autorităţile locale. Sunt cele patru condiţii pe care trebuie să îndeplinească România, potrivit lui Erick de Vrijier, şeful misiunii de evaluare a Fondului. Acesta a mai spus că principala provocare pentru România din punct de vedere economic este obţinerea unei rate îmbunătăţite de creştere care să includă crearea de locuri de muncă.

Erick de Vrijer este de părere că România are mare nevoie de invetiţii publice, mai ales în infrastructură. Însă, are mijloace limitate.

Pentru ca aceste mijloace limitate să fie utilizate cât mai bine, decât să fie distribuite câte puțin în foarte multe direcții, așa încât fiecare să avanseze foarte, foarte încet, mai bine spui că unele lucruri sunt foarte importante pentru economie, iar altele sunt mai puțin. Iar resursele să fie îndreptate către proiectele prioritare” a spus oficialul FMI.

Totodată el a a exemplificat care ar fi motoarele foarte importante pentru economie.

”Performanța sectorului întreprinderilor publice, dincolo de energie și transporturi, poate fi îmbunătățită prin management profesionist, mai multă transparență, responsabilizarea autoritătilor, privatizare” a explicat de Vrijer.

Situaţia politică instabilă taxează România. Astfel, cu privire la criza politică din ţara noastră, Erick de Vrijer nu a ezitat să lanseze un mesajul că situația politică să se normalizeze cât de curând posibil, așa încât economia să treacă din nou la muncă.

Populaţia va plăti cu 5% mai mult, în timp ce pentru firme, preţul la gaz va creşte cu 10 procente, a anunţat şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer. Fondul Monetar Internaţional a revizuit semnificativ în jos, prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 0,9%. De asemenea, Erik de Vrijer a declarat că o taxă pe venit liberală și un regim de cheltuieli socialist nu pot coabita.

Erik de Vrijer, despre economia românească
Embed:

Citeşte mai multe despre:   FMI,   privatizare,   Transgaz,   crestere economica