Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Erste schimbă din nou preşedintele la BCR: Sergiu Manea preia conducerea celei mai mari bănci din România

Erste schimbă din nou preşedintele la BCR: Sergiu Manea preia conducerea celei mai mari bănci din România

Un articol de: - 01 Sep 2015, 15:22
Erste schimbă din nou preşedintele la BCR: Sergiu Manea preia conducerea celei mai mari bănci din România Foto: cursdeguvernare.ro Economic

Banca Comercială Română (BCR)  va avea un nou președinte executiv. Sergiu Manea va prelua conducerea celei mai mari bănci din România de la Tomas Spurny, începând cu 1 octombrie.

Potrivit Ziarul Financiar, această schimbare a fost plănuită în urmă cu câteva luni, fiind așteptată la finalul anului, odată ce BCR ar fi reuşit să vândă al treilea pachet de credite neperformante, de 2,7/3 mld. euro.

To­mas Spurny a fost la conducerea din BCR din 2012, fiind adus de către președintele Erste, acţionarul majoritar al BCR, pentru a restructura această instituție bancară, cât și BNR din cau­za structurii mari de costuri şi a creditelor neperformante acumulate în criză. Spurny a decis să părăsească funcția înainte de închierea tranzacției.

CEO-ul Erste Group, Andreas Treichl, a declarat că Tomas Spurny “a gestionat cu success unul dintre cele mai compexe procese de restructurare de pe piaţa bancară românească. BCR este pregă­tită pentru o nouă perioadă de creş­tere şi performanţe comerciale.“

Sergiu Manea, în vârstă de 43 de ani, a fost adus de Treichl în 2012 de la Viena și va fi responsabil de păstrarea băncii pe poziția de lider pe piață.

„În acest moment mă simt cu atât mai privilegiat şi mai stimulat de man­datul de a conduce banca într-un nou ciclu de dezvoltare, urmând unui progam de redresare derulat cu succes“, a menţionat Sergiu Manea într-un comunicat al BCR.

Citeşte mai multe despre:   BCR,   Bancă,   credit