Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ​Eugen Rădulescu (BNR): Mediul economic post-pandemic, incert. Redresarea se va face prin costuri publice și private / Problema demografică şi inegalităţile din societate necesită soluții

​Eugen Rădulescu (BNR): Mediul economic post-pandemic, incert. Redresarea se va face prin costuri publice și private / Problema demografică şi inegalităţile din societate necesită soluții

Un articol de: - 30 Oct 2020, 16:19
​Eugen Rădulescu (BNR): Mediul economic post-pandemic, incert. Redresarea se va face prin costuri publice și private / Problema demografică şi inegalităţile din societate necesită soluții Economic

Eugen Rădulescu, director al Direcţiei de Stabilitate din Banca Naţională a României (BNR), a avertizat, vineri, că mediul economic post-pandemic este foarte incert, iar perioada de redresare se va caracteriza prin costuri publice şi private.


 

Eugen Rădulescu (BNR), despre redresarea economică după criza Covid-19


 

 Eugen Rădulescu, reprezentantul BNR la conferinţa "The Future of Europe", organizată de Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE), a declarat că "viitoarele proiecte de investiţii publice ale României trebuie să se concentreze în primul rând pe reducerea vulnerabilităţilor structurale care pot afecta din ce în ce mai mult atragerea investiţiilor private".

Totodată, el a menţionat disciplina financiară laxă a companiilor româneşti, scrie Agerpres.

Potrivit directorului Direcţiei de Stabilitate din Banca Naţională a României, trebuie evitată capcana venitului mediu, căutând soluţii pentru creşterea valorii adăugate produse în economie, prin stimularea inovaţiei.

Un alt semnal de alarmă tras de specialistul de la BNR este legat de inegalitățile din societate și problema demografică.


 

Florin Cîțu: Provocarea pentru 2021-2024 este să creăm mediul propice pentru investiţii în România


 Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

 

Amintim că ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a vorbit joi seară, într-o intervenție la B1 TV, despre provocarea pentru anul 2021 - 2024. Aceasta a anunțat că pentru următorii ani este necesară crearea unui mediu propice pentru investiţii în România şi, după aceea, aducerea românilor înapoi acasă, adăugând că acest lucru nu se poate face cu promisiuni şi mită electorală.

”Asta este provocarea pentru această guvernare în perioada 2021 -2024: să creăm acest mediu propice pentru a aduce investiţii în România ca după aceea să-i aducem şi pe români înapoi acasă. Putem să-i aducem pe români acasă, dar nu cu promisiuni că le dăm 20.000 de lei de la buget sau că le dăm 20.000 sau 30.000 de euro dacă vin în ţară. Nu cu astfel de promisiuni. Trebuie să creăm mediul economic, să fie acea efervescenţă în care să-şi dorească să vină să muncească, nu cu acea mită electorală, nu aşa îi aduci în ţară. Să creăm o economie dinamică, ca aceşti oameni să poată să vină într-o economie dinamică”, a spus Cîțu, într-o intervenție la B1 TV.

Citeşte mai multe despre:   BNR,   Banca Nationala a Romaniei,   Florin Citu,   criza COVID-19