Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Director din BNR, despre programul „Prima Casă”: Nu a avut rol social. Se cumpără în prezent case de vacanţă

Director din BNR, despre programul „Prima Casă”: Nu a avut rol social. Se cumpără în prezent case de vacanţă

Un articol de: B1.ro - 06 Oct 2018, 14:22
Director din BNR, despre programul „Prima Casă”: Nu a avut rol social. Se cumpără în prezent case de vacanţă Economic

Directorul de Stabilitate din BNR Eugen Rădulescu a explicat, în cadrul unui seminar, că inițial programul „Prima Casă” nu a avut rol social.

„Programul «Prima Casă» nu a avut rol social în niciun fel. A fost construit în anul 2009 sau 2010, când piața creditului era complet îngheţată și nu se mai construia nimic. Ei, în aceste condiții guvernul a intervenit cu acest program. Pe măsură ce piaţa a început să se reîncălzească s-a pus problema ca acest credit să capete un caracter social”, a explicat directorul BNR, citat de hotnews.ro.

De asemenea, Eugen Rădulescu a susținut că  deși programul trebuia să capete caracter social, „nu s-a întâmplat asta”, fiind achiziționate în prezent „case de vacanță”, întrucât legea permite.

„Adică el cumpără prin Prima Casă o locuinţă de vacanță la Mangalia sau în la Poiana Braşov. Pentru că are voie!, a adăugat Rădulescu. "Creditul este dat pentru locuinţe din acestea, obişnuite, de 70.000 - 80.000 de euro şi sunt cumpărate, practic, apartamente de 300.000 de euro, din care creditul 'Prima Casă' este de 60.000 de euro şi restul vine de acasă, de la mama. Nu e normal. Creditul 'Prima Casă' ar trebui să aibă un caracter mai degrabă social, să-i ajute pe cei care nu pot să se împrumute în condiţiile pieţei şi care vor să cumpere ceva mic", a explicat reprezentantul BNR.

Rădulescu a participat a un seminar organizat de Consiliul Concurenţei şi Consiliul Patronatelor Bancare din România.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Radulescu