?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Eugen Teodorovici: Controalele ANAF vor fi intensificate. Nu sunt de acord cu închiderea firmei de la prima abatere (VIDEO)
Exclusiv

Eugen Teodorovici: Controalele ANAF vor fi intensificate. Nu sunt de acord cu închiderea firmei de la prima abatere (VIDEO)

Un articol de: - 14 Apr 2015, 22:04
Foto: B1 TV Economic

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți, în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, de pe B1 TV că va propune, în următoarea perioadă, accelerarea investițiilor locale. Totodată, ministrul a precizat că vor fi intensificate controalele ANAF și că a fost înregistrat un succes clar al campaniei ANAF.

”Vreau să vin, în câteva săptămâni, cu o propunere de accelerare a investițiilor, atât la nivel local, cât și la nivel central. Eu nu sunt de principiul de a bloca banii pe fiecare autoritate contractantă și după aceea să aștept să cheltuie banii. Banii vor fi cuprinși într-o anvelopă bugetară din care consiliile locale pot să înceapă să finanțeze proiecte de interes pentru comunitățile locale, drumuri, apă, canal, educație, sănătate. Acea anvelopă financiară o au la dispoziție și ea se diminuează în funcție de semnarea contractelor de achiziție publică”, a explicat ministrul.

”Peste 3,3 miliarde de lei, pe primul trimestru, sunt și din partea aceasta (din campania bonului fiscal- n. r.). Am discutat cu colegii de la ANAF și aș vrea să introducem o metodologie de eșantionare a modului în care se face controlul lunar, pentru că aud foarte multe vorbe că ”suntem doar noi, ăștia mici, luați la verificare, de ce nu sunt luați și cei mari”. Lunar vom face acel eșantion care se compune din trei elemente. Primul element este ca din acea listă de firme care vor fi verificate lunar să facă parte un procent egal cu ponderea pe care acea categorie de întreprindere o are în totalul companiilor la nivel național”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Referitor la campania ANAF din ultimele săptămâni, ministrul a precizat că nu este de acord cu închiderea unei firme de la prima abatere.

”Ce trebuie să îndreptăm acum este acea abordare care a creat anumite neplăceri, adică închiderea la prima faptă constatată”, a apreciat ministrul adăugând că vor fi intensificate controalele ANAF.

Eugen Teodorovici: Controalele ANAF vor fi intesificate


Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   anaf
 
 
 
Loading...