Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Eugen Teodorovici, despre declaraţia unică: Un contribuabil poate beneficia de o reducere de 10% la plata contribuţiilor în cazul declaraţiei unice

Eugen Teodorovici, despre declaraţia unică: Un contribuabil poate beneficia de o reducere de 10% la plata contribuţiilor în cazul declaraţiei unice

Un articol de: - 15 Mar 2018, 15:03
Eugen Teodorovici, despre declaraţia unică:  Un contribuabil poate beneficia de o reducere de 10% la plata contribuţiilor în cazul declaraţiei unice Economic

Anunţ de ultimă oră al ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

El a declarat că ordonanţa de urgenţă referitoare la declaraţia unică a fost adoptată joi, de Guvern şi că actul normativ "schimbă fundamental" acest mecanism de plată a contribuţiilor. 

Potrivit ministrului, un contribuabil poate beneficia de o reducere de 5% a contribuţiilor plătite către stat dacă plăteşte anticipat până la finalul anului şi încă 5% dacă depune declaraţia unică online, reducerea totală fiind de 10%, iar cei care sunt şi salariaţi vor fi scutiţi de plata CAS şi CASS în cazul veniturilor obţinute din drepturi de autor.
”Un contribuabil poate beneficia de o reducere de 5% a contribuţiilor plătite către stat dacă plăteşte anticipat până la finalul anului şi încă 5% dacă depune declaraţia online”, a arătat Eugen Teodorovici.

”În cazul drepturilor de autor, am mers pe ideea stopajului la sursă şi scutirea celor care sunt şi salariaţi a obligaţiilor de plată pentru CAS şi CASS. Este o abordare care a mai fost, este o abordare normală şi este de bun augur celor care sunt vizaţi de acest nou mecanism”, a precizat Teodorovici.

Oficialul a mai afirmat că fiecare birou al Fiscului la nivel judeţean va avea o unitate cu obligaţia de a îndruma metodologic fiecare contribuabil care are întrebări faţă de acest nou mecanism. În plus, la nivelul fiecărui consiliu local va fi o persoană responsabilă cu acest subiect.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că proiectul de ordonanţă de urgenţă (OUG) referitor la declaraţia unică pentru plata contribuţiilor va fi adoptat. Ea a precizat că noul formular se va depune o singură dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie (Detalii AICI). 
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   declaratia unica,   contributii,   CAS,   CASS