Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Eugen Teodorovici, despre reorganizarea ANAF: E normal să fie o instituție separată de Ministerul Finanțelor. Persoanele din board, desemnate pe criterii pur profesionale

Eugen Teodorovici, despre reorganizarea ANAF: E normal să fie o instituție separată de Ministerul Finanțelor. Persoanele din board, desemnate pe criterii pur profesionale

Un articol de: - 02 Sep 2015, 15:41
Eugen Teodorovici, despre reorganizarea ANAF: E normal să fie o instituție separată de Ministerul Finanțelor. Persoanele din board, desemnate pe criterii pur profesionale Foto: B1 TV Economic

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că ANAF ar trebui să fie o instituție separată de minister, pentru a avea o mai mare independență, informează Mediafax.

Victor Ponta a declarat marți că legătura directă pe care ANAF o are cu Ministerul de Finanțe duce la multă birocrație și că își dorește înființarea unui “board al ANAF” la fel ca în alte țări europene care să asigure implementarea politicilor bugetare, numit de către Guvern, Parlament, Preşedinte. (Detalii AICI).

Teodorovici a afirmat că pentru ca ANAF să nu mai arate ca o instituție politizată, e necesar separarea ei de Ministerul Finanțelor.

"Am discutat ieri cu primul ministru această idee, chiar el a menţionat ieri seară acest lucru. Este o continuare a reformei ANAF şi este o abordare precum şi alte state, precum fiscul american, cum funcţionează. Este normal să fie aşa, este o desprindere de Ministerul de Finanţe. Ministerul Finanţelor este cel care face politica în acest domeniu, dar trebuie să fie şi o agenţie separată şi cu o mai mare independenţă, inclusiv pentru cei care ocupă funcţii de conducere pentru a avea o mai mare siguranţă în ceea ce au de făcut şi de implementat în activitatea dânşilor", a explicat Teodorovici.

Referitor la modalitatea în care vor fi alese persoanele din acest board, ministrul Finanțelor a precizat că alegerea se va face pe criterii profesionale.

"Consultările urmează să aibă loc între Guvern, Parlament, preşedinte, după cum premierul a anunţat, va fi o desmnare transparentă, pe criterii pur profesionale, nu pe altceva", a adăugat acesta.

Citeşte mai multe despre:   ministrul finantelor,   Eugen Teodorovici,   Victor Ponta