Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ipocrizia ministrului 'Discotecă': După amnistia ficală cu dedicație, românii de rând sunt puși să plătească. Teodorovici propune o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare pentru datornici (VIDEO)

Ipocrizia ministrului 'Discotecă': După amnistia ficală cu dedicație, românii de rând sunt puși să plătească. Teodorovici propune o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare pentru datornici (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Sep 2019, 12:57
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Economic

După ce s-a luptat tot anul şi a reuşit să introducă amnistia fiscală pentru marii datornici la stat, pentru a-şi scăpa prietenii din partid de plata taxelor şi impozitelor restante, acum Teodorovici a schimbat foaia. Odată ce amnistia fiscală şi-a făcut treaba pentru oamenii de casă ai PSD-ului, acum ministrul ”Discotecă” cere puşcărie pentru cei care nu şi-au plătit datoriile. Cu alte cuvinte am avut din nou de-a face cu o ordonanţă cu dedicaţie pentru pesedişti. 

INCENDIAR! N-O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI CUM ARĂTA MIHAELA RĂDULESCU CÂND ERA GRASĂ! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

Eugen Teodorovici este disperat să aducă bani la bugetul subţiat până la extrem de pomenile electorale date de pesedişti. Aşa că îi ameninţă cu puşcăria pe cei care au datorii la stat şi nu le plătesc. Astfel, ministrul Finanţelor a depus la Senat un proiect de act normativ care propune pedeapsa cu închisoare pentru datornici, atât persoane fizice, cât şi juridice.

Potrivit documentului depus, vineri, la Senat, ”constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 6 ani reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul scadent prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege”.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

Iar în anexă sunt menționate toate taxele şi impozitele pe care trebuie să le plătească românii.

Este vorba despre: Impozitul pe dividende; Impozitul pentru veniturile din activităţi independente; Impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală; Impozit pe venitul din salarii şi asimilate salariilor; Impozitul pe veniturile din arendă; Impozitul pe veniturile sub formă de dobânzi; Impozit pe veniturile sub formă de dividende; Impozitul pe veniturile impozabile obţinute din lichidarea unei persoane juridice sau din reducerea capitalului;    Impozitul pe veniturile din pensii; Impozit pe veniturile din premii şi jocuri de noroc; Impozit pe veniturile din alte surse; Impozitul pe veniturile obţinute de o persoană fizică dintr-o asociere între o persoană fizică şi o persoană juridică, contribuabil potrivit titlului II şi III din Codul fiscal; Contribuţia de asigurări sociale; Contribuţia de asigurări sociale de sănătate; Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi; Impozit datorat pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal; Contribuţia la Fondul pentru mediu.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Cu alte cuvinte, indiferent că datoria este de un leu sau de mii de lei, toţi românii sunt, în mintea lui Teodorovici, pasibili de închisoare. 

În plus, ministrul propune chiar şi pedepsirea tentativei de sustragere de la plata taxelor şi impozitelor. Cum se stabileşte această tentativă încă nu ştie nimeni. 

În altă ordine de idei, contextul în care vine acest proiect de lege este mult mai interesant. Asta pentru că, în urmă cu doar două luni, acelaşi Teodorovici jubila că Guvernul a reuşit să adopte amnistia fiscală pentru marii datornici. Iar acești mari datornici sunt abonaţii la contracte cu statul şi companiiile de stat. Adică exact oamenii de casă ai pesediştilor. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici
 
 
Loading...