Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Eugen Teodorovici, noi detalii despre declarația unică privind plata contribuțiilor

Eugen Teodorovici, noi detalii despre declarația unică privind plata contribuțiilor

Un articol de: - 06 Mar 2018, 22:36
Eugen Teodorovici, noi detalii despre declarația unică privind plata contribuțiilor Economic

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a făcut despre declarația unică privind plata contribuțiilor ce va fi introdusă pentru a comasa mai multe formulare ce trebuiau depuse. Astfel, aceasta va avea a termen de depunere data de 15 iulie, iar ca termen de plată 31 martie 2019. 

"Comasam șapte declarații pentru persoanele fizice într-una singură. Este o declarație unică, se face o singură dată pe an și se face o singură plată. Am stabilit 15 iulie ca prima dată în care sunt depuse în noul format, urmând ca plata să se facă până la final de martie anul viitor, deci termenul pentru plata este 31 martie 2019", a precizat ministrul de Finanțe, la TVR, conform hotnews.ro.

Contribuabilii vor fi încurajați să depună și să plătească online, oferindu-li-se o reducere de până la 10% la plata anticipată. 

"Dacă plătim anticipat până la 31 iulie, și online, va exista o scutire de 10%", a precizat el, subliniind că reducerea de 10% va fi doar pentru cei care depun formularul online.

Ministrul Finanțelor a precizat că numărul celor care trebuie să depună acest formular unic este de "aproximativ un milion de contribuabili, de diferite categorii".

Eugen Teodorovici a mai susținut că în 2018 nu vor mai fi majorări de taxe, pentru că "în acest an lucrurile trebuie să se așeze, anul acesta trebuie să reformăm, să trecem cu adevărat în secolul XXI".

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici