Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Eugen Teodorovici, pentru Bloomberg: Guvernul vrea să înceapă discuţii pentru un nou acord cu FMI şi UE

Eugen Teodorovici, pentru Bloomberg: Guvernul vrea să înceapă discuţii pentru un nou acord cu FMI şi UE

Un articol de: - 04 Sep 2015, 13:01
Eugen Teodorovici, pentru Bloomberg: Guvernul vrea să înceapă discuţii pentru un nou acord cu FMI şi UE Foto: B1 TV Economic

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a declarat, pentru Bloomberg, că România vrea să înceapă discuţii cu FMI şi Uniunea Europeană pentru un nou acord, îmbunătăţit şi flexibil, cel mai devreme în acest an, cu sprijinul celor mai mari partide politice.

Teodorovici a precizat că Executivul ar putea încheia un nou acord cu FMI şi UE în 2016.

"România poate rezista pe cont propriu şi nu avem nevoie de finanţarea de la FMI, dar ar fi bine să avem un acord flexibil, ca protecţie faţă de posibilele turbulenţe pe pieţe. Costurile de finanţare ale statului sunt foarte scăzute în prezent, dar nu se ştie niciodată", a spus Teodorovici.

Într-un inteviu separat, președintele interimar al PSD, Liviu Dragneam, a afirmat că social-democraţii au transmis Guvernului să negocieze acordul.

Potrivit co-președintelui PNL Alina Gheorghiu opoziţia sprijină la rândul ei ideea ca România să încheie un nou acord cu FMI şi UE.

România a încheiat trei acorduri succesive cu FMI şi UE din 2009.

Citeşte mai multe despre:   ministrul de Finante,   discutii,   FMI,   UE