Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ministrul 'DISCOTECĂ' ia la mişto avertizările privind scăderea economică a României: Declaraţiile FMI, ALARMISTE de multe ori...

Ministrul 'DISCOTECĂ' ia la mişto avertizările privind scăderea economică a României: Declaraţiile FMI, ALARMISTE de multe ori...

Un articol de: B1.ro - 06 Sep 2018, 22:24
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea Economic

Eugen Teodorovici pare să ignore avertizările FMI în ceea ce priveşte scăderea economică a ţării noastre.
Ministerul de Finanţe a afirmat că va avea o discuţie cu reprezentantul Fondului Monetar Internaţional la Bucureşti, care a anunţat joi că instituţia ar putea modifica în jos prognoza de creştere pentru România, deoarece "astfel de afirmaţii trebuie foarte bine fundamentate atunci când se fac publice". 

"O să am o discuţie cu reprezentantul FMI la Bucureşti, pentru că totuşi afirmaţiile acestea trebuie să fie foarte bine fundamentate atunci când se aduc în spaţiul public. Pe de altă parte, toate estimările de-a lungul anilor - că au fost de la Comisia Europeană, de la Fondul Monetar, de la Consiliul Fiscal, sau din alte zone de acest tip - au fost nu neapărat mai prudente, poate şi mai alarmiste de multe ori, iar execuţia sau închiderea anilor fiscali au arătat foarte clar că lucrurile au stat aşa cum noi am anticipat şi am promis, ceea ce nu neapărat ar trebui să fie un subiect de dispută. Este normal ca cine e din afara României să gândească din păcate astfel. Din păcate, sunt şi în România cei care gândesc astfel, dar de fiecare dată, la final de an, s-a văzut clar că cifra estimată de noi, că vorbim de deficit, de datorie publică, de alţi indicatori macroeconomici, lucrurile au stat exact aşa cum am anticipat", a declarat, la Digi 24, Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres. 

Alejandro Hajdenberg, reprezentantul permanent al FMI în România, a anunţat că Fondul Monetar Internaţional ia în considerare modificarea prognozei de creştere economică pentru România din acest an de la 5,1% la 4-4,5% (Detalii AICI). 
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   FMI,   Romania,   Alejandro Hajdenberg
 
 
 
Loading...