Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Eugen Teodorovici s-a întâlnit cu agenţiile de rating Standard and Poor's, Moody's şi Fitch. CONCLUZIILE trase de ministru

Eugen Teodorovici s-a întâlnit cu agenţiile de rating Standard and Poor's, Moody's şi Fitch. CONCLUZIILE trase de ministru

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Apr 2019, 15:06
Sursă foto: Facebook / Eugen Teodorovici Economic

România are un nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe, iar perspectivele de creştere economică se menţin, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Finanţe, publicat după ce Eugen Teodorovici s-a întâlnit cu reprezentanţii agenţiilor de rating Standard and Poor's, Moody's şi Fitch.

Întâlnirea de la Washington, de sâmbătă, cu reprezentanţii agenţiilor de rating a venit la o lună şi jumătate după ce una dintre ele avertizase România că îi va scădea rating de ţară din cauza prevederilor OUG 114 "a lăcomiei". Atunci, existând riscul scăderii ratingului de la BBB minus/A-3 (stabil), până la BBB minus/A-3 (aşa-numitul nivel "junk").

„Suntem o țară sigură pentru investitori, cu o economie sustenabilă, cu potențial de creștere. De asemenea, România înregistrează progrese în ceea ce privește stabilitatea cadrului instituțional și în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum și în consolidarea cadrului de guvernanță”, a precizat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici s-a întâlnit şi cu Paul Thomsen, directorul Departamentului pentru Europa al Fondului Monetar.

Față de acesta, Eugen Teodorovici a dat asigurări că România își va respecta angajamentele asumate cu instituțiile financiare internaționale de a menține deficitul sub 3%, iar măsurile luate în anul 2019 şi 2020 vor asigura o creștere economică sustenabilă.

 
 
 
Loading...