Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Un nou nivel record al cursului leu / euro: Moneda europeană a depășit, în premieră, pragul de 4,8 lei

Un nou nivel record al cursului leu / euro: Moneda europeană a depășit, în premieră, pragul de 4,8 lei

Un articol de: - 21 Feb 2020, 13:14
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Economic

Euro a depășit, vineri, în premieră, pragul psihologic de 4,8 lei, potrivit datelor anunțate de Banca Națională a României (BNR). 

Moneda unică a ajuns la un curs de referință de 4.8026 lei/euro, acesta fiind cel mai ridicat nivel anunțat vreodată de BNR

Este vorba despre o creștere cu 0,4% faţă de valoarea din ziua precedentă.

Amintim, în acest context, că și joi, moneda unică a atins un nivel record. Totuși, premierul interimar Ludovic Orban a ținut să dea asigurări că situația economică a țării este una stabilă și că nu există motive de îngrijorare sau panică.

„Nu există niciun motiv de neîncredere, de panică, dimpotrivă, situaţia economică este foarte stabilă. Uitaţi-vă, de exemplu, la evoluţia dobânzilor, comparaţi cu cât se împrumută guvernul nostru, raportat la dobânda cu care s-a împrumutat Guvernul PSD”, a declarat Ludovic Orban. 

Șeful interuimar al Guvernului a explicat faptul că această evoluție a cursului este determinată de mai mulți factori: „A existat o tendinţă uşoară de depreciere a monedelor naţionale la nivel regional, care poate fi determinată de nişte factori greu de cuantificat. (...) Vreau să dau un mesaj de încredere şi de stabilitate. Situaţia economică este foarte stabilă, nu există absolut niciun fel de risc de apariţie a unui dezechilibru major”.  

Citeşte mai multe despre:   BNR