Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Euro, cotat de BNR la un nou maxim istoric, de 4,52 lei. Și dolarul atinge un nou record. „Până pe 29 iulie, vom asista la astfel de tensiuni”

Euro, cotat de BNR la un nou maxim istoric, de 4,52 lei. Și dolarul atinge un nou record. „Până pe 29 iulie, vom asista la astfel de tensiuni”

Un articol de: - 09 Iul 2012, 13:07
Euro, cotat de BNR la un nou maxim istoric, de 4,52 lei. Și dolarul atinge un nou record. „Până pe 29 iulie, vom asista la astfel de tensiuni” Economic

Euro continuă să crească și ajunge luni la un nou maxim istoric, după ce vineri înregistrase un nou record. Cursul de referinţă a urcat luni la 4,5275 lei/euro, cu 1,33 bani mai mult față de referința publicată vineri, de 4,5142 unități.

De asemenea, rata oficială pentru dolar a stabilit un nou record şi a urcat la 3,6848 lei/dolar, cu 3,68 bani mai mult decât referința de vineri.

Deprecierea leului în raport cu euro a influenţat şi paritatea oficială leu/franc elveţian, care a urcat cu 1,09 bani, de la 3,7582 lei/franc la 3,7691 lei/franc. Aceasta este cea mai mare cotaţie din ultimele zece luni. O rată oficială mai ridicată a fost înregistrată la 5 septembrie 2011, când francul a fost la 3,8133 lei.

Jurnalistul economic Lucian Pop a declarat pentru Știrile B1 TV că variațiile de pe piața valutară sunt influențate de instabilitatea politică din România, precizând că până la data referendumului din 29 iulie vom asista în continuare la creșteri ale monedei europene.

Atâta vreme cât instabilitatea poitică va persista, vom asista la tensiuni pe piața valutară. Investitorii sunt foarte atenți și foarte sensibili la probleme politice. Emoțiile care se creează în piața valutară se resimt în cotațiile leu-euro. Este un lucru care se va mai întâmpla, după părerea mea, atât timp cât nu vom avea o stabilitate. Până pe 29 iulie vom mai asista la astfel de tensiuni. Cred că deocamdată nu ar trebuie să spunem că euro va atinge 5 lei, pentru că este îngrjorător pentru populație. Putem vorbi însă dspre deprecieri în următoarea perioadă, depinde cum vor simți investitorii.BNR va mai interveni pentru a menține cursul de schimm”, a declarat jurnalistul economic, Lucian Pop.

Euro atinge un nou maxim istoric, de 4,52 lei
Embed:Citeşte mai multe despre:   euro,   curs valutar,   record,   dolar,   Leu