Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bulgarii de la Euroins au lansat pe piața din România o poliță de asigurare pentru judecători și procurori

Bulgarii de la Euroins au lansat pe piața din România o poliță de asigurare pentru judecători și procurori

Un articol de: Redacția B1.ro - 20 Aug 2019, 11:12
Foto: pixabay.com Economic

Euroins a lansat pe piața din România o poliță de asigurare pentru judecători și procurori, potrivit unui comunicat de presă al asigurătorului. 

Potrivit Euroins, deţinut de grupul bulgar Eurohold, produsul „adresează o Hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii ce prevede instituirea pentru judecători şi procurori a obligativităţii de a încheia o asigurare de răspundere civilă profesională obligatorie”. 

NUNTA ANULUI ÎN SHOWBIZ! DANI OȚIL A FOST DAT DE GOL ÎN DIRECT! ESTE VORBA DESPRE CELEBRA... (GALERIE FOTO)

Polița de asigurare acoperă ”riscurile rezultate ca urmare a erorilor judiciare cauzate de exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, respectiv cheltuielile de judecată suportate de Asigurat în procesul civil. «Grava neglijenţă» este descrisă, conform legii, ca reprezentând «nesocotirea din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuizabil, a normelor de drept material ori procesual, de către judecător sau procuror», se arată în comunicatul citat.

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO) 

Reprezentanții Euroins mai precizează că beneficiarul despăgubirii, în cazul în care poliţa de asigurare este executată, este Statul Român, reprezentat prin Ministerul Finanţelor Publice.

”Asigurarea de răspundere civilă profesională se încheie pe o perioadă de 12 luni, cu sau fără franşiză, iar limita de despăgubire este de 100.000 de euro, echivalent în lei. Franşizele sunt cuprinse între 3% şi 15% din valoarea daunei şi generează reduceri ale valorii primei de asigurare cuprinse între 5% şi 20%. Contractul de asigurare se poate încheia fie individual (de către judecător sau procuror), fie colectiv (de către instanţă sau parchet, în calitate de angajator/contractant, cu o listă nominală cu asiguraţii). 

ȘOC ȘI GROAZĂ ÎN SHOWBIZ! ANDREEA MARIN, IMAGINI DE COȘMAR! A INTRAT ÎN DEPRESIE ȘI S-A GÂNDIT CHIAR LA SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Euroins,   Romania
 
 
 
Loading...