Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Europarlamentarul Iuliu Winkler: Putem vorbi de eșecul României în ceea ce privește absorția fondurilor europene

Europarlamentarul Iuliu Winkler: Putem vorbi de eșecul României în ceea ce privește absorția fondurilor europene

Un articol de: - 12 Oct 2015, 16:41
Europarlamentarul Iuliu Winkler: Putem vorbi de eșecul României în ceea ce privește absorția fondurilor europene Foto: buciumul.ro Economic

Europarlamentarul Iuliu Winkler este de părere că România e pe punctul de a pierde circa șapte milioane de euro din sumele alocate de UE  pentru exercițiul inanciar 2007-2013, în condițiile în care țara noastră a absorbit, până la jumătatea acestui an, circa 57% din fondurile europene alocate în exercițiul financiar trecut.

"Domnul ministru al Finanțelor, fost ministru al Fondurilor Europene, încă mai vorbește, pe la seminarii, de o absorbție de 80%. (...) Actualul ministru al Fondurilor Europene este deja mai realist și vorbește de un obiectiv care ar fi de 70%. (...) Acum un an, în octombrie 2014, spuneam că vom avea, în cel mai fericit caz, un grad de absorbție de 60% din cele 19,8 miliarde de euro, exceptând fondurile pentru agricultură, și mai spuneam că îmi doresc să greșesc. (...) Deci pentru 2007-2013, România a avut 19,8 miliarde de euro, 60% însemnând o pierdere de 40%, adică între 6 și 7 miliarde de euro", a afirmat Winkler la Deva.

Europarlamentarul a susținut că România a ajuns pe ultimul loc n clasamentul celor 28 de state membre în privința absorbției fondurilor europene, în condițiile în care Bulgaria, penultima clasată, a reușit să folosească 77% din totalul fondurilor nerambursabile alocate, scrie Agerpres.

"Avem ultimul loc pe podium, de necontestat, și nimeni nu ne amenință această poziție. Putem vorbi de eșecul României. Este o dezamăgire", a subliniat politicianul.

Citeşte mai multe despre:   fonduri europene