Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Eurostat: Cei mai mulți ingineri sunt români. Ţara noastră este pe primul loc în UE

Eurostat: Cei mai mulți ingineri sunt români. Ţara noastră este pe primul loc în UE

Un articol de: - 30 Iun 2016, 11:01
foto: zf.ro Economic

Cei mai mulți români sunt ingineri, unul din cinci absolvenți de facultate din România a studiat ingineria, ţara noastră având cea mai mare pondere a ingi­nerilor din Uniu­nea Euro­pea­nă.

Conform datelor pu­blicate de Eurostat, ne aflăm pe primul loc în UE la acest capitol, 21,2% din totalul absolvenților au studiat o facultate în domeniul ingineriei, producţiei sau al construcţiilor, informează ZF.

Cei peste 32.500 de ingineri proas­păt absolvenţi (raportaţi la totalul celor 153.500 de absolvenţi de facultate din România din 2014) plasează România pe un loc fruntaş în Uniunea Europeană în funcţie de procentul absolvenţilor cu astfel de spe­cia­lizări, ţara noastră fiind urmată de Austria (unde 20,8% dintre licenţiaţi au terminat o facultate de inginerie, producţie sau construcţii), Finlanda (cu o pondere de 20,5%) şi Germania (20,4%).

Pe ultimele locuri din Uniunea Europeană din acest punct de vedere se află Luxemburg (cu doar 5,6% dintre absolvenţi specializaţi în cele trei arii), Olanda (8,2%), Malta (8,6%) şi Ma­rea Britanie (8,8%), în timp ce în SUA pon­derea este de 6,6% şi Japonia -16,6%.

Citeşte mai multe despre:   tara,   Romania,   Uniunea Europeana,   Eurostat
 
Loading...