Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Eurostat: Letonia, România și Bulgaria sunt pe primele locuri în UE la creșterea costurilor cu forța de muncă

Eurostat: Letonia, România și Bulgaria sunt pe primele locuri în UE la creșterea costurilor cu forța de muncă

Un articol de: -
Economic

Letonia, România și Bulgaria au înregistrat cea mai mare creștere a costului total al forței de muncă dintre statele UE în trimestrul al doilea din 2015, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată Oficiul European pentru Statistică.

În perioada aprilie — iunie 2015, costul total al forței de muncă a urcat cu 1,9% în Uniunea Europeană și cu 1,6% în zona euro.

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Letonia (7,9%), România (7,7%), Bulgaria (6,8%), Estonia (5,5%). Grecia, Cipru și Italia sunt singurele state în care costul orar al forței de muncă a scăzut în trimestrul doi cu 2,9%, 12,%, respetiv 0,4%.

În România, avansul costurilor cu forța de muncă se datorează mai ales creșterii costului orar al forței de muncă în industrie și servicii, cu 7,9% și, respectiv, 7,6%. În construcții s-a înregistrat un avans de 5,8% al costului orar al forței de muncă.

Citeşte mai multe despre:   Eurostat,   costuri,   Uniunea Europeana
 
 
 
Loading...