Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Eurostat: România a ajuns la cea mai mare inflaţie anuală din Uniunea Europeană (FOTO)

Eurostat: România a ajuns la cea mai mare inflaţie anuală din Uniunea Europeană (FOTO)

Un articol de: Ionescu Tudor - 19 Iun 2019, 14:30
Eurostat: România a ajuns la cea mai mare inflaţie anuală din Uniunea Europeană (FOTO) Sursă foto: Inquam Photos / George Calin Economic

În aceeaşi zi în care Viorica Dăncilă lăuda performanţele economice ale Guvernului PSD-ALDE, Eurostat a publicat date care arată că în mai 2019, România a înregistrat o rată a inflaţiei de 4,4%, cea mai mare din întreaga Uniune, și cu mult peste media europeană.

Mai mult decât atât, în România rata inflaţiei a crescut, în condiţiile în care în cea mai mare parte a statelor Uniunii Europene a scăzut. De exemplu, dacă în mai 2018, media inflaţiei la nivel european era de 2%, în mai 2019, media inflaţiei este de 1,2%.

Datele publicate de Eurostat vin în urma unor creşteri succesive a pensiilor şi salariilor din sectorul bugetar, efectuate de guvernul PSD-ALDE, precum şi a preţurilor (toate fiind măsuri cu potenţial inflaţionist). 

Guvernul PSD-ALDE având programate alte creşteri artificiale de venituri (mai ales că vin noi alegeri), care foarte probabil vor duce la noi creşteri de preţuri şi pe cale de consecinţă, la o inflaţie şi mai mare.

De precizat că pe fondul creşterii inflaţiei, puterea de cumpărare scade, nu creşte. A se vedea cazul Venezuelei, e drept, unul extrem.

Foto: Ratele inflației în statele-membre Uniunii Europene (sursa: Eurostat)

Ca urmare a publicării acestor date, senatorul PNL, Florin Cîţu, a precizat pe Facebook ca: "În România inflaţia creşte penru că avem o economie rigidă, cu mult stat, cu multe reglementări, cu multe intervenţii cu foarte puţină piaţa liberă".

"Această informaţie o ascund Viorica Albă Ca Zăpada şi pet-ul ei Eugen Teodorovici. România are cea mai mare rată a inflaţiei în UE de aproape doi ani de zile.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Pseudo-economistii socialişti care gravitează în jurul PSD pentru a primi şi ei câte o sinecură arunca în spaţiul public o manipulare ordinară. Ne zic habarniştii că este normal să ai inflaţie când ai creştere economică.

Dragi tovarăşi de la PSD+ALDE, cartea nu a omorât pe nimeni.

Irlanda are cea mai mare creştere economică din UE şi are o rată a inflaţiei mică, foarte mică.

În România inflaţia creşte penru că avem o economie rigidă, cu mult stat, cu multe reglementări, cu multe intervenţii cu foarte puţină piaţa liberă. Mai simplu, o economie în care costurile de producţie cresc datorită prezenţei masive a statului în economie", a scris senatorul PNL.

Postarea originală de pe Facebook a senatorului PNL, Florin Cîţu