Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Evenimentul zilei și Capital, cele mai vândute publicații din România

Evenimentul zilei și Capital, cele mai vândute publicații din România

Un articol de: - 04 Sep 2013, 18:28
Evenimentul zilei și Capital, cele mai vândute publicații din România Foto: curierulnational.ro Economic

În timp ce numărul de exemplare vândute ale ziarelor din categoria quality continuă sa scadă, în perioada aprilie - iunie 2013 Evenimentul zilei a înregistrat o creștere la vânzări.

Astfel, potrivit datelor furnizate de BRAT, Evenimentul Zilei este lider la categoria quality,  cu 14.334 de exemplare față de 14,095 în primul semestru al anului curent.

Pe următoarele locuri se clasează Jurnalul Național, ce înregistrează în cel de-al doilea trimestru al anului cea mai importantă scădere de vânzări la categoria quality: peste 2.000 de exemplare zilnic, față de lunile ianuarie - martie 2013.

Ziarul vinde 12,745 de exemplare zilnic, în medie, în lunile aprilie-iunie 2013, față de 14.757, în primul trimestru al 2013.

Şi cotidianul Adevărul înregistrează o scădere, publicaţia având o medie de 10,659 de exemplare zilnic, faţă de 11,458 de exemplare în primul semestru al anului în curs.

Cotidianul România liberă are o situație aparte. BRAT consemnează 21.830 de exemplare, tiraj mediu anunțat de publicație pe proprie răspundere, dar neverificat încă de Biroul Roman de Audit Transmedia. Deoarece publicația dispune de tipografie proprie, BRAT efectuează verificări ale facturilor pentru ziarele distribuite sau vândute.

Capital este lider pe segmentul pulicațiilor economice, în condițiile în care atât Buisiness Magazin, cât și Ziarul Financiar sau Forbes România nu au făcut raportări la BRAT. Capital înregistrează o creștere a vânzărilor cu 10%, ajungând la cifra de 6.434.

În rândul tabloidelor, atât cotidianul Libertatea, cât și Click înregistrează scăderi în vânzări față de primul trimestru al anului în curs.

Click! își păstrează poziția de lider al categoriei tabloid, dar cu cea mai mare pierdere de vânzări dintre toate publicațiile pentru perioada aprilie-iunie 2013: aproape 7.000 de exemplare.

Conform cifrelor BRAT, Libertatea a înregistrat vânzări medii zilnice de 86.299 de exmplare, față de 87.552 de exemplare în primul trimestru al anului.

 

Citeşte mai multe despre:   Evenimentul Zilei