?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Evoluţia Grupului Romprest şi viziunea de business integrat

Evoluţia Grupului Romprest şi viziunea de business integrat

Un articol de: - 25 Feb 2015, 12:19
Economic
Încă de la inceputul activităţii sale – anul 2001 – Grupul Romprest funcţionează după standarde şi politici internaţionale de business. Întregul sistem de activităţi implementat în ariile deservite este rezultatul transferului de know-how şi însuşirea celor mai bune practici europene în domeniu, ceea ce a contribuit la consolidarea poziţiei de lider pe piaţa naţională, poziţie pe care acest grup o are de aproximativ 14 ani şi cea de operator cu un înalt grad de competitivitate pe piaţa internaţională, se arată într-un comunicat al companiei. 

Atingerea standardelor europene se reflectă în  businessul integrat desfăşurat, atât cantitativ, cât şi calitativ: începând de la personalul de o vastă experienţă, care asigură respectarea şi aplicarea corectă a legislaţiei naţionale şi a aquisului comunitar în domeniu, pana la investiţiile masive realizate în utilajele, tehnica şi tehnologia performantă care să conducă la îndeplinirea indicatorilor de performanţă a activităţii şi a ţintelor de valorificare a materialelor reciclabile.

Grupul Romprest a derulat cu succes contracte de prestări servicii Facility Management în mai multe oraşe din Germania, dobândind expertiza necesară încă din anul 2003.

Începând cu anul 2007, grupul a beneficiat de colaborarea importantă cu partenerul american Bazele NATO oferind contractual servicii integrate la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, fiind singurul operator român, la momentul respectiv, certificat în acest scop de către partenerul american.

Prin standardele companiei, aliniate la cele internaţionale alături de o politică de management eficientă, Romprest poate să răspundă exigenţelor pieţei externe, fiind competitivi la acest nivel. În acest context, dispunând de experienţa necesară, grupul este deschis la noi oportunităţi în piaţa externă, atât în spaţiul UE cât şi în cel non-UE.Cu peste 6.000 angajaţi (intern şi contractaţi), Grupul Romprest acordă importanţă capitalului uman, specializării şi calificării acestuia, în vederea creşterii productivităţii organizaţiei; numărul total de salariaţi angajaţi din anul 2001 până în prezent a fost de peste 25.000.

"Considerăm că un management eficient într-o companie mare de profil nu realizează performanţă prin restructurare: productivitatea resursei umane şi încercarea conservării numărului de posturi generează profitabilitatea şi stabilitatea companiei pe termen lung, în pofida dificultăţilor şi responsabilităţilor majore datorate administrării unui număr mare al locurilor de muncă deţinute în mod constant", susţin reprezentanţii grupului.

Prin specificul activităţilor şi tipului muncii derulate, Romprest se confruntă cu o anumită fluctuaţie de personal (care pot produce anumite sincope în derularea activităţii). Însă prin parteneriate cu firme specializate în recrutarea şi punerea la dispoziţie de personal corespunzător, grupul a identificat un potenţial nefolosit de resurse umane în zonele limitrofe Bucureştiului, personal fără alte perspective reale de integrare în piaţa muncii. Datorită experienţei dobândite, Romprest optează pentru a atrage această resursă disponibilă, în vederea  asigurării în mod constant a necesarului de muncitori implicaţi în fluxurile operaţionale contractate.

"Angajarea persoanelor din mediul rural dobândeşte şi o utilitate socială, prin accedarea acestora la o viaţă profesională activă. În evoluţia rapidă a economiei şi a business-ului ne întrebăm dacă această avalanşă de tehnologizare mai rămâne în echilibru cu resursa umană... Noi nu ignorăm resursa umană şi încercăm cu eforturi mari să avem în continuare preocupare şi grijă faţă de acest important capital. Succesul unui business este determinat de găsirea unui echilibru optim între aceste resurse, ştiut fiind că oamenii reprezintă cea mai valoroasă resursă", se mai arată în comunicat.Grupul Romprest a realizat până la acest moment investiţii în echipamente şi tehnologii de ultimă generaţie de aproximativ 400.000.000 lei, în principal prin atragerea de resurse financiare externe, dar şi prin politica constantă a companiei de reinvestire a profitului obţinut.

"Investiţiile invocate mai sus sunt de natura celor care creează noi locuri de muncă, plus valoare investitorului, cât şi resurse suplimentare pentru bugetul de stat şi bugetele asigurărilor sociale. Astfel de investiţii considerăm că ar putea fi stimulate prin scutirea impozitului pe profitul reinvestit, spre deosebire de investiţiile care substituie o platformă de business existentă, doar atât şi nu generează avantaje concrete în piaţa muncii şi nici venituri suplimentare predictibile la bugetele de stat"
, mai susţin reprezentanţii Romprest.

 
 
 
Loading...