Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic EXCLUSIV // Care sunt cele mai bune investiții în perioada crizei COVID-19: "Imobiliarele rămân în România o zonă de refugiu, având în vedere că există potențial de creștere"

EXCLUSIV // Care sunt cele mai bune investiții în perioada crizei COVID-19: "Imobiliarele rămân în România o zonă de refugiu, având în vedere că există potențial de creștere"

Un articol de: George Forcoș - 07 Aug 2020, 16:02
EXCLUSIV // Care sunt cele mai bune investiții în perioada crizei COVID-19: "Imobiliarele rămân în România o zonă de refugiu, având în vedere că există potențial de creștere" Sirsa foto: pixabay Economic

EXCLUSIV // Specialiștii sunt de părere că pandemia de coronavirus a generat o criză ce va schimba profund economia mondială. Pentru că numărul cazurilor de COVID-19 este în continuă creștere și s-a accentuat în unele state, precum România, la scurt timp după ridicare restricțiilor, piețele sunt dominate de incertitudini. Guvernele s-au angajat să intervină cu planuri ambițioase de relansare economică, însă peste tot se resimte teama că pandemia poate fi ținută în frâu doar prin impunerea unor noi măsuri de blocare.

În acest context marcat de turbulențe economice, specialiștii sunt de părere că printre cele mai bune investiții sunt cele în metalele prețioase, precum aurul, argintul și platina sau în imobiliare.

Managerul Frames, Adrian Negrescu, a explicat pentru B1.RO, că prețul aurului va fi în creștere în perioada următoare, însă această evoluție este una de conjunctură și este posibilă o depreciere a sa în viitor:

“În acest context aurul, argintul și platina vor fi cele mai bune investiții de refugiu, alături de imobiliare. Imobiliarele rămân în România, cel puțin, o zonă de refugiu, având în vedere că există în continuare potențial de creștere pe aceste zone de investiție, atât din punctul de vedere al cererii, cât mai ales al prețurilor la închiriere.

Pe de altă parte investițiile în aur sunt bune acum, vorbim despre o investiție de conjunctură, dar să nu ne așteptăm ca peste un an aurul să fie la nivelul la care se află acum. Probabil se va deprecia și aurul va reveni la un nivel mai redus, în așa fel încât să reflecte cu adevărat situația din economie. Deci vorbim despre o evoluție conjuncturală, să nu uităm că acum doi ani, aurul se afla la jumătate de preț față de cum este în prezent”, a precizat Adrian Negrescu.

Acesta sfătuiește investitorii să diversifice portofoliul, astfel încât pierderile generate de criza pandemiei în anumite zone să fie compensate cu câștiguri din alte sectoare:

Dar în această perioadă nu trebuie să investești numai în aur. Trebuie să îți extinzi portofoliul. Cu cât ai mai multe tipuri de investiții, cu atât ești mai protejat de criză. Asta înseamnă investiții în acțiuni, pentru că sunt multe acțiuni care au crescut în această perioadă și care generează un profit ridicat, mai ales la companiile despre care știm că au crescut în perioadele precedente de criză, în special companiile mari din zona de retail și din zona de contrucții. Acestea sunt mult prea mari pentru a cădea într-o asemenea criză.

Trebuie să investim și în alte resurse, cum sunt fondurile publice, acum este în derulare o operațiune pe zona de titluri de stat. Să căutăm să ne diversificăm portofoliul investițional, în așa fel încât acolo unde pierdem pe anumite zone, să câștigăm pe celelalte”, a subliniat managerul Frames.

Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   imobiliare,   COVID-19,   criza economica