Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic EXCLUSIV // Anca ALEXANDRESCU, consiliera postată de Dragnea în coasta premierului Dăncilă, REVOCATĂ din Consiliul de Administrație al ROMAERO. Președintele CA: Decizia a venit de la Ministerul Economiei

EXCLUSIV // Anca ALEXANDRESCU, consiliera postată de Dragnea în coasta premierului Dăncilă, REVOCATĂ din Consiliul de Administrație al ROMAERO. Președintele CA: Decizia a venit de la Ministerul Economiei

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 22 Aug 2019, 14:09
EXCLUSIV // Anca ALEXANDRESCU, consiliera postată de Dragnea în coasta premierului Dăncilă, REVOCATĂ din Consiliul de Administrație al ROMAERO. Președintele CA: Decizia a venit de la Ministerul Economiei Inquam Photos Economic

EXCLUSIV // Anca ALEXANDRESCU, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea și, ulterior, a premierului Viorica Dăncilă, a fost revocată din consiliul de administrație al companiei aerospațiale și de apărare ROMAERO. Cel care a decis revocarea a fost acționarul majoritar al companiei, care este Ministerul Economiei.

Practic, s-a decis ca Ancăi Alexandrescu să nu îi mai fie prelungit mandatul de administrator, așa cum s-a întâmplat în cazul altor trei persoane din CA. Această decizie a fost luată în data de 20 august, în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor.

Nu cunosc motivele, pentru că revocarea a venit de la Ministerul Economiei. Ea era un administrator propus de Ministerul Economiei, fiind foarte eficientă.

Doamnei Alexandrescu îi expira mandatul pe 2 septembrie, așa că putem chiar spune că practic nu e revocare, a fost propus alt administrator. S-au revocat toți patru și au fost realeși trei plus unul diferit. Conform legii au mandate de câteva luni, așa sunt mandatele de administrator din partea Ministerului Economiei” a declarat în exclusivitate pentru B1.ro Ștefan Paraschiv, președintele consiliului de administrație Romaero.

VEZI AICI DECIZIA DE REVOCARE A ANCĂI ALEXANDRESCU

În locul Ancăi Alexandrescu a fost numit în consiliul de administrație Constantin Ion Tudose, președintele organizației ALDE din Mihăilești, Giurgiu. Acest lucru s-a întâmplat, practic, chiar înainte ca PSD și ALDE să anunțe continuarea Coaliției de guvernare, după câteva săptămâni de negocieri aparent tensionate.

Cine este Anca Alexandrescu

Anca Alexandrescu a fost unul dintre cei mai apropiați oameni de fostul lider PSD Liviu Dragnea. De altfel, Dragnea a numit-o pe Alexandrescu în coasta premierului Viorica Dăncilă, pe post de consilier. Prima ruptură oficială între Dăncilă și Anca Alexandrescu a apărut în campania pentru europarlamentare, când premierul a detașat-o pe aceasta la partid, pentru a se ocupa strict de zona electorală.

După arestarea lui Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă s-a grăbit să scape definitiv de Anca Alexandrescu, revocând-o din funcție. Mai mult, întrebată fiind dacă va mai comunica cu aceasta, Dăncilă a răspuns direct: “Exclus!” (Detalii AICI)Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

De-a lungul timpului Anca Alexandrescu s-a ocupat de comunicare și în Guvernele Năstase și Ponta.

După câteva săptămâni de negociere apparent mai tensionată între PSD și ALDE, cele două partide au decis miercuri seară să continue Coaliția de guvernare, ALDE dând senzația că a cedat pe toate planurile. Iată însă că, în subterane, oamenii ALDE continuă să fie recompemnsați de Guvernul Dăncilă, pentru a-și asigura susținerea fragilă în Parlament.