Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mișcare importantă pe piața bancară: EximBank anunță că a semnat achiziționarea a 99,2% din Banca Românească

Mișcare importantă pe piața bancară: EximBank anunță că a semnat achiziționarea a 99,2% din Banca Românească

Un articol de: Sebastian Pricop - 20 Iun 2019, 21:33
Economic

EximBank a anunțat că a semnat cu National Bank of Greece contractul pentru achiziționarea a 99,2%  din Banca Românească. În urma acestei tranzacții, EximBank va activa pentru prima oară pe segmentul de retail banking din România, devenind astfel o bancă universală.

Banca nu a anunțat prețul tranzacției, dar surse din piața bancară au declarat pentru G4Media.ro că EximBank ar fi plătit circa 450 milioane de euro, din care 300 milioane reprezintă datoriile Băncii Românești către banca mamă, NBG din Grecia.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacții, cota de piață a EximBank va crește la aproximativ 3% ceea ce va conduce la o situare a băncii în top 10 instituții financiar-bancare din România, anunță EximBank.

”Ministerul Finanțelor, în calitate de acționar majoritar al EximBank, a crezut de la bun început în potențialul extraordinar al acestui demers care, iată, vine să încununeze preocuparea permanentă a autorităților române de întărire a prezenței, a rolului și a impactului sistemic al băncilor cu capital de stat pe piața bancară locală. Avem încredere că noua entitate va acționa ca un factor important de susținere a creșterii economice a țării prin suportul financiar pe care îl va acorda tuturor segmentelor de piață, fie că vorbim despre persoane fizice, sau companii”, a declarat Eugen Teodorovici, conform G4media.

”Sunt încântat să anunțăm această tranzacție care creează o bancă românească de referință ce va pune în valoare atât experiența Băncii Românești pe segmentul de retail banking, cât și abilitatea demonstrată în timp de EximBank de a susține mediului de afaceri local. De la înființare, în urmă cu 27 de ani, EximBank s-a reinventat și s-a modernizat permanent pentru a ține pasul cu evoluția sistemului bancar și cu cerințele din ce în ce mai sofisticate ale clienților, iar acest moment reprezintă fără discuție un reper major în istoria băncii”, a afirmat și Traian Halalai, Președintele Executiv al EximBank.


 

Citeşte mai multe despre:   Eximbank,   Banca Romaneasca
 
 
 
Loading...