Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ExxonMobil invită alte companii să-i cumpere partea din proiectul gazelor din Marea Neagră: Romgaz și o companie de stat poloneză, interesate de perimetrul Neptun Deep

ExxonMobil invită alte companii să-i cumpere partea din proiectul gazelor din Marea Neagră: Romgaz și o companie de stat poloneză, interesate de perimetrul Neptun Deep

Un articol de: Sebastian Pricop - 20 Noi 2019, 13:36
Economic

Retragerea companiei americane ExxonMobil din proiectul Neptun Deep pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră este tot mai evidentă. De atlfel, Exxon a transmis în această săptămână o scrisoare oficială prin care le pune la dispoziție informații despre intenția de vânzare a participației de 50% din proiectul Neptun Deep, arată G4Media care prezintă și conținut acesteia.

ExxonMobil are o licență pentru gazele din perimetrul de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, alături de OMV Petrom, fiecare deținând 50% din proiect. ExxonMobil a investit deja în lucrările de explorare din România circa 700 de milioane de dolari.

Printre persoanele interesate în a prelua participația din acest proiect se află compania de stat Romgaz. Virgil Popescu, ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a cerut vineri ca Romgaz să fie mai activă în piață, chiar și în Marea Neagră, și chiar să analizeze oportunitatea de a prelua participaţia ExxonMobil în proiectul Neptun din Marea Neagră, în cazul în care retragerea americanilor se va confirma. (Detalii AICI)

Iar marți, directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a declarat că Romgaz analizează posibilitatea de a prelua o participaţie de 15-20% din proiectul Neptun din Marea Neagră, după ce, luni, consultantul care se ocupă de exitul Exxon din România a contactat producătorul român de gaze pentru începerea negocierilor. (Detalii AICI)

Interesată de acest proiect ar fi și companie PGNiG (Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo), controlată de guvernul polonez, mai arată G4Media.

Plecarea ExxonMobil din România a venit pe fondul nemulțumirilor companiei privind instabilitatea fiscală generată de adoptarea unor măsuri precum cele din OUG 114 sau prin legea offshore.

Citeşte mai multe despre:   Exxon,   romgaz,   Marea Neagra,   OMV Petrom,   Virgil Popescu
 
Loading...