Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic EY Eurozone Forecast: Prognoza privind avansul economiei românești din 2015, revizuită în creștere la 3,5%

EY Eurozone Forecast: Prognoza privind avansul economiei românești din 2015, revizuită în creștere la 3,5%

Un articol de: - 12 Oct 2015, 13:21
EY Eurozone Forecast: Prognoza privind avansul economiei românești din 2015, revizuită în creștere la 3,5% Foto: ancheteonline.ro Economic
Prognoza privind avansul economiei românești pentru acest an a fost revizuită în creștere cu 0,4 puncte procentuale, la 3,5%, de EY Eurozone Forecast, informează Agerpres, citând un comunicat al companiei.

"Ne așteptăm ca PIB-ul să crească cu 3,5% în 2015 - peste estimarea EEF (EY Eurozone Forecast - n.r.) de 3,1% din iunie 2015. Aceasta ne așteptăm să fie urmată de o creștere și mai mare, de 3,7%, în 2016, ca urmare a cererii interne puternice și a îmbunătățirii balanței nete a exporturilor. Ulterior, ritmul va încetini, dar se va stabiliza la o medie de aproximativ 3% pe an între 2017 și 2019", se arată în comunicatul EY.

Compania  ai arată că deși ritmul creșterii trimestriale a PIB-ului în România a încetinit la doar 0,1% în trimestrul al doilea din 2015, creșterea anuală a continuat, atingând 3,7%, față de 3,8% în trimestrul întâi.

"Creșterea a fost predominant determinată de consum, însă și investițiile și-au menținut recenta ascensiune", notează EY.

”Consumul intern continuă direcția ascendentă conturată la începutul anului și rămâne și pe sfârșit de an principalul motor de creștere în România, alimentat de nivelul foarte scăzut al inflației, și de recenta relaxare fiscală. Spre deosebire de cele mai multe țări din zona euro, România se bucură de o rată scăzută a șomajului și de o creștere economică susținută. Pentru a exploata la maxim aceste avantaje, sunt însă necesare eforturi semnificative pentru a crește competitivitatea economiei românești, prin reformarea pieței muncii și îmbunătățirea mediului de afaceri”, a declarat Bogdan Ion, country managing partner EY România.