Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Facebook, amendată cu 7 miliarde de euro în Italia pentru colectarea datelor personale ale utilizatorilor

Facebook, amendată cu 7 miliarde de euro în Italia pentru colectarea datelor personale ale utilizatorilor

Un articol de: George Lupu - 18 Feb 2021, 13:15
Facebook, amendată cu 7 miliarde de euro în Italia pentru colectarea datelor personale ale utilizatorilor Economic

Facebook a fost amendată în italia de către autoritățile antitrust din cauza modului în care a colectat datele personale ale utilizatorilor. Compania a fost sancționată cu 7 milioane de euro.

Potrivit autorității, companiile Facebook Ireland Ltd. și Facebook Inc. „nu au respectat avertismentul de eliminare a practicii incorecte privind utilizarea datelor utilizatorilor și nu au publicat declarația de rectificare solicitată de autoritate”, care a fost prescrisă în prevederea emisă împotriva lor, în noiembrie 2018.

Autoritatea a interzis răspândirea ulterioară a practicii înșelătoare și a dispus publicarea unei declarații de rectificare pe homepage a site-ului de internet al companiei pentru Italia, pe aplicația Facebook și pe pagina personală a fiecărui utilizator italian înregistrat.

Facebook ar fi indus în 2018 prin înșelăciune utilizatorii să se înregistreze pe platforma sa, neinformându-i imediat și în mod adecvat – în timpul activării contului – cu privire la activitatea de colectare, cu intenție comercială, a datelor furnizatate de ei și, în general, cu privire la scopurile remuneratorii care stau la baza serviciului.

Informațiile furnizate de Facebook „erau generice și incomplete și nu furnizau o diferență adecvată între utilizarea necesară a datelor pentru personalizarea serviciului  și utilizarea datelor pentru desfășurarea de campanii publicitare specifice.

Citeşte mai multe despre:   Facebook