Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Facebook lansează o nouă criptomonedă: Libra înlocuită de Diem

Facebook lansează o nouă criptomonedă: Libra înlocuită de Diem

Un articol de: George Lupu - 01 Dec 2020, 16:45
Facebook lansează o nouă criptomonedă: Libra înlocuită de Diem FOTO: Pixabay.com Economic

Criptomoneda Libra, susținută de Facebook, a fost redenumită „Diem” într-un efort al companiei de a obține aprobarea de reglementare subliniind independența proiectului.

Planurile pentru Libra, lansate pentru prima dată de Facebook anul trecut, au fost reduse în aprilie după ce autoritățile de reglementare și băncile centrale și-au exprimat îngrijorarea că ar putea dăuna stabilității financiare, ar putea eroda controlul asupra politicii monetare și ar putea amenința confidențialitatea.

Schimbarea numelui de marți face parte dintr-o mișcare pentru a sublinia o structură mai simplă și reformată , a spus Stuart Levey, CEO al Asociației Diem din Geneva, care se află în spatele monedei digitale planificate.

„Numele original a fost legat de o branduire timpurie a proiectului, care a primit o recepție dificilă din partea autorităților de reglementare. Am schimbat dramatic această propunere ”, a declarat Levey pentru Reuters.

Diem, care înseamnă „zi” în latină, își propune acum să lanseze inițial o monedă digitală cu sprijin unic, a adăugat el.

Acesta a refuzat să comenteze calendarul lansării, despre care Financial Times a raportat săptămâna trecută că ar putea să înceapă încă din ianuarie, spunând doar că va continua procesul după aprobarea de către autoritatea de supraveghere al piețelor elvețiene.

Facebook, care a schimbat denumirea unității sale de plăți Calibra în Financiarul Novi în luna mai, rămâne unul dintre cei 27 de membri ai Asociației Diem, fostă Asociație Libra.

Șeful lui Novi, David Marcus, este unul dintre cei cinci membri ai consiliului de administrație. „Sunt un membru important al asociației”, a spus Levey despre implicarea continuă a Facebook.

„Nu încercăm să tăiem toate legăturile, niciodată. Aceasta (schimbare a numelui) înseamnă că asociația funcționează în mod autonom și independent ”, a adăugat el.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Diem își propune să se deosebească de ceilalți prin concentrarea asupra aspectelor care le preocupă pe autoritățile de reglementare și guvernele occidentale, inclusiv controlul sancțiunilor și criminalitatea financiară, a spus Levey.

Proiectul va dezvolta politici privind combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și respectării sancțiunilor și a renunțat la planuri anterioare pentru a permite oricui să se alăture rețelei sale.

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Libra,   Diem