Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Facebook şi Google lovite puternic de pandemie: Ar putea pierde peste 44 de miliarde de dolari din veniturile din publicitate

Facebook şi Google lovite puternic de pandemie: Ar putea pierde peste 44 de miliarde de dolari din veniturile din publicitate

Un articol de: George Lupu - 27 Mar 2020, 07:29
Economic

Giganții americani Facebook și Google vor înregistra pierderi grele în ceea ce privește încasările din publicitate, în condițiile în care bugetele companiilor destinate acestui lucru au scăzut puternic pe fondul pandemiei de coronavirus.

Peste 44 miliarde de dolari sunt pierderile pe care Google și Facebook ar urma să le înregistreze din veniturile din publicitate în acest an, potrivit unei analize a Cowen & Co.

Pentru 2020, actuala estimare arată că veniturile totale nete ale Google vor fi de aproximativ 127,5 miliarde de dolari, în scădere cu 28,6 miliarde de dolari.

Veniturile din publicitate pe Facebook pentru anul acesta vor atinge 67,8 miliarde de dolari, o scădere de 15,7 miliarde de dolari (-19%) față de prognoza anterioară a companiei Cowen, scrie techzimo.com.

Deși estimează că atât Facebook, cât și Google vor înregistra scăderi de două cifre ale rentabilității, afacerile celor două companii vor continua să crească. Pentru întregul an 2020, Google va genera venituri operaționale de 54,3 miliarde de dolari (ajustat cu 43% Marja EBITDA) și Facebook vor atrage 33,7 miliarde de dolari (marja de 49%), conform prognozei lui Cowen.