Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Factura la energie electrică, majorată din cauza unei noi taxe

Factura la energie electrică, majorată din cauza unei noi taxe

Un articol de: B1 TV - 06 Sep 2013, 15:16
Factura la energie electrică, majorată din cauza unei noi taxe Economic
Din iulie plătim mai mult la factura de energie electrică. Explicaţie este simplă, achităm o nou taxă şi anume de liberalizare a pieţei, intitulată: "Componenta de piaţă concurenţială". Adică, fiecare consumator casnic va plăti mai mult pentru că piaţa energiei a fost deschisă cu 10%  iar tarifele reglementate sunt înlocuite treptat cu cele dictate de concurenţă. Noua taxă nu este privită cu ochi buni de populaţie. Aparent transparentă, iniţiativa autorităţilor de a explica majorarea preţurilor la energie îi poate încurca pe oamenii de rând.

"Este un tarif nou de energie electrică activă, aplicat de furnizorii de ultimă instanță în factura clienților finali care nu au uzat de eligibilitate, corelat cu calendarul de eliminare a tarifelor reglementate, cu scopul liberalizării complete a pieței de energie electrică”, potrivit electricafurnizare.ro.

Practic, plătim mai mult pentru că renunţăm la o piaţă închisă a energiei şi optăm pentru una competitivă, care stabileşte singură preţurile, fără influenţe din exterior.

„Cuprinde costurile cu achiziția energiei electrice din piețele competitive centralizate precum și costurile serviciilor asociate ale acestei energii furnizate la consumator”, mai transmite electricafurnizare.ro.