Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Facultate mai scumpă: Taxele de studiu și cele de cămin au crescut înainte de începerea anului universitar

Facultate mai scumpă: Taxele de studiu și cele de cămin au crescut înainte de începerea anului universitar

Un articol de: - 24 Sep 2013, 12:53
Facultate mai scumpă: Taxele de studiu și cele de cămin au crescut înainte de începerea anului universitar Economic

Anul universitar începe cu taxe mai mari, multe dintre taxele de studii ale studenților fiind mai mari cu până la 500 de lei, anunță o analiză a Asociației Naționale a Organizațiilor Studențești din România.

Universitățile sunt în goana după mai mulți bani, crescând și taxele pentru cazarea în cămin și blamând slaba finanțare a sistemului de educație.

Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România a analizat situația din 23 de universități din țară, descoperind că în mai mult de jumătate dintre acestea taxele de studiu şi cele de la cămin au crescut.

La Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava, taxa de școlarizare s-a majorat cu 500 până la 900 de lei. Academia de Studii Economice București a crescut şi ea taxele pentru licență și masterat cu 500 de lei, iar pentru doctorat cu 1.000 de lei, citează Digi24.

Şi la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași studenţii vor plăti mai mult cu 500 de lei pentru licență, în timp ce la Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca taxa a crescut cu 300 de lei.

Majorări ceva mai mici sunt la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, unde se plăteşte cu 100 - 200 de lei mai mult.

Taxele de cămin au fost și ele majorare, în unele campusuri, acestea ajungând şi la 500 de lei pe lună.

Citeşte mai multe despre:   studenti