Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Familiile cu venit mediu peste 850 de lei nu vor primi ajutor la încălzire

Familiile cu venit mediu peste 850 de lei nu vor primi ajutor la încălzire

Un articol de: - 16 Mai 2011, 22:51
Familiile cu venit mediu peste 850 de lei nu vor primi ajutor la încălzire Foto: ziare.com Economic

Statul nu va mai oferi subvenții la energia termică familiilor al căror venit mediu pe membru de familie depășește 850 de lei, relatează Mediafax, citând o declarație a primului ministru Emil Boc.

"Cei care au venituri peste o anumită limită nu vor mai primi subvenţii din partea statului, însă cei care sunt cu venituri mici vor primi un sprijin suplimentar la plata facturii la energie termică. Eu cred, dintr-o primă aproximaţie, în calitate de ministru interimar al Muncii, că familiile care au un venit pe membru între 800 şi 850 lei nu vor suferi la factura la energia termică la iarnă, vor beneficia în continuare de sprijin suplimentar pentru a putea să plătească factura. Probabil ca peste un anumit nivel, mai mare, să crească valoarea facturii", a susținut, luni seara, premierul, la postul public de televiziune.

Potrivit înțelegerii guvernului cu FMI, subvenția la energia termică ar trebui eliminată până la sfârșitul lunii august. Alocațiile care vor fi acordate pentru încălzire se vor orienta numai către persoanele considerate defavorizate, relatează Mediafax.

Declarația vine ca o lămurire suplimentară pe fondul înțelegerii dintre Guvernul României și FMI care au agreat un acord privina eliminarea subvențiilor pentru încălzire.

Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   Premierul Emil Boc,   venituri