Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Femeia care a inventat „SPINNER” este la SAPĂ de LEMN: Nu am bani! Pur și simplu! Povestea ei CUTREMURĂTOARE (FOTO)

Femeia care a inventat „SPINNER” este la SAPĂ de LEMN: Nu am bani! Pur și simplu! Povestea ei CUTREMURĂTOARE (FOTO)

Un articol de: - 02 Iun 2017, 08:48
Femeia care a inventat „SPINNER” este la SAPĂ de LEMN: Nu am bani! Pur și simplu! Povestea ei CUTREMURĂTOARE (FOTO) Foto: YouTube Economic

Tinerii din ziua de azi au devenit fascinați de o nouă jucărie. Este vorba despre „spinner”, un fel de titirez care le-a luat mințile. Oriunde am merge, îi vedem pe copiii înecrcând să facă tot felul de cascadorii, iar acest lucru, spun specialiștii, ar trebui să îi ajute să se elibereze de stres. Pentru a învârti acest „spinner” îi costă pe tineri între 20 și 55 de lei, potrivit theguardian.com.

Profitul acestei afaceri este direct proporțional cu dorința tinerilor de a-și cumpăra un „spinner”, ceea ce însemnă că vorbim despre sute de milioanede dolari. Se pare totuși că inventatoarea acestei jucării nu primește nicio recompensație

Povestea jucăriei începe în 1997. Femeia căreuia trebuie să îi mulțumească tinerii este Catherine Hettinger, în vârstă 62 de ani, din Florida. Ea voia să îi facă o surpriză fiicei ei, care suferea de o afecţiune a muşchilor. Femeia inventivă a brevetat invenţia şi a plătit timp de opt ani 400 de dolari anual pentru a deţine patentul. Dar în 2005, dar cauza problemelor financiare a încetat să mai plătească. 

„Nu am mai avut bani. Pur şi simplu”, a declarat Catherine.

Lucru frustrant, pentru acum sunt milioane de spinnere produse şi vândute zilnic în întreaga lume. Dacă ea ar mai fi avut brevetul invenţiei, Hettinger ar fi fost milionară. Acum locuieşte într-un apartament cu două camere, și-a întreruăt telefonul fix şi încearcă fără succes să strângă bani pentru a-și cumpăra o mașină.

„E o provocare să fii inventator”, a spus femeia în timpul interviului acordat într-o cafenea din oraşul Orlando. 

„Doar 3% din invenţii reuşesc să le aducă bani creatorilor lor. Am văzut cum alţi inventatori au ajuns să îşi ipotecheze casele pentru a păstra patentul. Ajungi să stai în chirie şi să fii la mila familiei şi a prietenilor. E greu”, a mai adăugat ea.

„Oamenii mă întreabă pe stradă: «Nu te necăjeşte gândul că ai pierdut o aşa posibilitate?». Le spun că nu. Mă bucur că invenţia mea are succes şi îi ajută pe mulţi să scape de stres”, a concluzionat femeia.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani