Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Fiecare angajat al OMV Petrom Gas a adus companiei austriece un profit net de 722.000 de euro

Fiecare angajat al OMV Petrom Gas a adus companiei austriece un profit net de 722.000 de euro

Un articol de: - 13 Iul 2012, 13:03
Fiecare angajat al OMV Petrom Gas a adus companiei austriece un profit net de 722.000 de euro Foto: ftr.ro Economic
Fiecare dintre angajații OMV Petrom Gas, British American Tobacco și Alpiq RomEnergie au adus, în 2011, companiilor la care lucrează, câte un profit net cuprins între 250.000 şi 722.000 de euro. Astfel, potrivit unor date centralizate de Ziarul Financiar, pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului, aceştia sunt cei mai profitabili angajaţi din economia românească. Celelalte domenii în care companiile au înregistrat cel mai ridicat nivel al profitabilităţii per angajat în 2011 sunt petrolul şi gazele, comerţul cu energie şi materiale de construcţii.

Cei 45 de angajaţi ai OMV Petrom Gas (parte a celei mai mari companii din România) au adus companiei un profit net de 32,5 milioane de euro în 2011. Aceştia ocupă primul loc în topul celor mai profitabili angajaţi. Și cei 356 angajaţi ai OMV Petrom Marketing au adus, anul trecut, companiei un profit de peste 29,5 milioane euro.

"Faptul că aceste companii au înregistrat o marjă de profitabilitate foarte mare este strict legat de evoluţia pieţei, pentru că vânzările de maşini şi de combustibil cresc, deci este normal ca profitul per angajat să crească. Nu cred că ar trebui considerate performanţa angajaţilor şi practicile de HR dintr-o companie drept premise pentru profitabilitate", a declarat Mădălina Bălan, managing partner al companiei de consultanţă în resurse umane Hart HR Consulting, pentru sursa citată.

Cei 12 angajaţi ai traderului de energie Alpiq RomEnergie se află pe locul doi în topul celor mai profitabili angajaţi din economie. Fiecare dintre ei a adus companiei un profit net care a depășit 520.000 de euro în 2011. Alpiq RomEnergie este compania care are unul dintre cele mai mari contracte directe cu cel mai ieftin producător de energie din România - Hidroelectrica.