Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Firmele de consultanță prevăd un viitor sumbru pentru angajații băncilor mari: Continuă concedierile, se reduc sucursalele

Firmele de consultanță prevăd un viitor sumbru pentru angajații băncilor mari: Continuă concedierile, se reduc sucursalele

Un articol de: - 29 Aug 2012, 15:25
Firmele de consultanță prevăd un viitor sumbru pentru angajații băncilor mari: Continuă concedierile, se reduc sucursalele Foto: eurohouse.ro Economic

Băncile mari de pe piața locală trebuie să devină mult mai eficiente, consideră firmele de consultanță din România.

Pentru a-și îmbunătăți serviciile pentru clienți cu costuri mai mici, băncile ar trebui să-și reducă numărul de angajați și să se desființeze unele sucursale, a declarat Andrei Caramitru, partener al McKinsey&Company pentru Ziarul Financiar.

"Modelul de afaceri al băn­ci­lor mari de pe piaţa locală tre­buie să se schimbe, pen­tru că există prea multe bănci universale, care ofe­ră servicii de toate pentru toţi, în timp ce pe pieţele mature există una-două bănci uni­versale care oferă toate serviciile, iar res­tul sunt bănci specializate pe diverse sub-seg­mente sau produse" declară partenerul celei mai mari companii de con­sul­tanţă în management strategic.

Proiectele de consultanţă cele mai ce­ru­te în ultima perioadă de către clienţii din siste­mul bancar sunt în zona de risc şi de efi­cientizare de costuri, mai precizează consultantul.

"Se doreşte o organizare mult mai clară a zonei de risc, iar băncile încearcă să gă­seas­că metode prin care să ajute clienţii ale căror credite au început să devină neperfor­man­te. Consolidarea zonei de risc ar trebui să conducă la o stabilizare şi la o pre­dic­tabilitate mult mai mare a provizioanelor", completează Andrei Caramitru.

O altă problemă punctată de partenerul companiei de consultanță ar fi eficiența băncilor mari, acestea axându-se în prezent pe proiecte com­plexe privind procesele, serviciile şi a ofertele pentru cli­enţi.

"Băncile încearcă să reducă cos­turile - au trecut de tăie­rile simple de perso­nal şi caută să implementeze noi proiecte, care să ducă atât la o sa­tis­facţie mai mare pentru cli­enţi, cât şi la o reducere de costuri pentru reţea", a a adăugat reprezentantul McKinsey&Company.

Citeşte mai multe despre:   angajati,   Bancă,   concedieri