Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic S-A TERMINAT! ANAF cere banii pe CINCI ANI: Anunț de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Finanțelor

S-A TERMINAT! ANAF cere banii pe CINCI ANI: Anunț de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Finanțelor

Un articol de: - 15 Mar 2018, 16:41
S-A TERMINAT! ANAF cere banii pe CINCI ANI: Anunț de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Finanțelor Economic

Fiscul va emite decizii finale de impunere pentru toate restanțele din ultimii 5 ani. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici,  promite un mecanism de stimulare a plății, “deoarece populația nu este vinovată” de întârzierea deciziilor.

"Este un lucru foarte important pe care vreau să-l menționez. Există mulți ani pentru care Fiscul nu a emis decizii de impunere, iar în acest an, când contribuabilii vor primi pentru ultima dată decizia de impunere, decizie care se va emite în a doua parte a anului pentru cei care nu sunt în sistemul online, vom centraliza toate deciziile de impunere restante, pentru ca omul să aibă o singură situație primită. Ne gândim chiar la un mecanism de a stimula plata în cursul acestui an, pentru că nu este vina contribuabilului că statul nu a emis la timp deciziile de impunere și acest lucru trebuie să conteze", a spus Teodorovici, potrivit Profit.ro.

Suma pe care ANAF ar putea-o colecta astfel se ridică la câteva sute de milioane de lei, în contextul în care anul trecut au fost trimise deciziile abia pentru anul 2012, astfel încât datoriile să nu se prescrie.

Citeşte mai multe despre:   ANAF,   Fisc,   Eugen Teodorovici