Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic FISCUL dă o lovitură DURĂ românilor care muncesc peste hotare! ANAF trimite notificări de plată românilor din străinătate

FISCUL dă o lovitură DURĂ românilor care muncesc peste hotare! ANAF trimite notificări de plată românilor din străinătate

Un articol de: B1.ro - 23 Noi 2018, 13:32
FISCUL dă o lovitură DURĂ românilor care muncesc peste hotare!  ANAF trimite notificări de plată românilor din străinătate Economic

Românii care pleacă din țară pentru mai mult de 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării şi depune trebuie să anunțe ANAF.

Aceștia trebuie să completeze și să epună formularul "Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România", anunță Fiscul.

ANAF precizează următoarele:

I. Referitor la obligația de depunere a chestionarelor privind stabilirea rezidenței fiscale

Reamintim contribuabililor că persoanele fizice care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe perioade de şedere în străinătate care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării şi depunerii formularului "Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România".
De asemenea, persoanele fizice sosite în România care au o şedere în statul român pe o perioadă sau mai multe perioade care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive au obligaţia completării formularului "Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România".
Obligația depunerii Chestionarelor pentru stabilirea rezidenţei fiscale atât la plecarea din România cât și la sosirea în România este reglementată de Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1099/2016 pentru reglementarea unor aspecte privind rezidenţa în România a persoanelor fizice.

Informatiile detaliate le gasiti AICI

Citeşte mai multe despre:   ANAF